Zhodnocení turnaje dorostenců

11.03.2015 14:38

Neděle 8. března patřila v Jindřichově Hradci florbalu. V tamní v nádherné hale čekal dorostence velmi náročný turnaj. Na něm se utkali s prvním i druhým týmem tabulky. "Zápas s Havlíčkovým Brodem jsme začali dobře, favorita jsme nepouštěli do větších příležitostí, dokonce vstřelil první gól Honza Dušek," začíná o zápase mluvit trenér Tomáš Rosecký.

Havlíčkův Brod ale dokázal vyrovnat po standardní situaci. "Ve druhé třetině jsme pomohli soupeři několika vyloučeními, z nichž vytěžili dva góly v přesilovce. Pak přidali ještě jeden gól a ujali se vedení 4:1," pokračuje Rosecký.

Štěstíčko se ale přiklonilo i ke Světlé. "Ve třetí třetině jsme vystupňovali tempo a konečně dokázali i prostřelit vynikajícího brodského gólmana Frühbauera a otočit na úžasných 6:4 pro Světlou," říká s radostí Rosecký.

Góly zaznamenali: 2 Tomáš Kohout, Jan Dušek, jednu branku David Kváš a Daniel Vodička. 

"Musím kluky pochválit za odvedený výkon s mnohem zkušenějším soupeřem. Před sezónou by nikdo neřekl, že porazíme Havlíčkův Brod," přidává slova chvály trenér.

Druhý souboj byl zároveň bojem o první místo. "Do toho jsme se odvážně pustili. Do deváté minuty se hrál vcelku vyrovnaný duel, ale pak se dvakrát prosadili domácí. Do konce první třetiny snížil po individuální akci David Cihlář," řekl o první třetine trenér dorostenců.

Druhá třetina začala podobně jako ta první. "Bohužel i ve druhé třetině byli o trochu lepší domácí a dokázali zvýšit náskok na 4:1. Potom snížil na 2:4 Ondřej Holoubek a naději vykřesal Daniel Vodička. Jenže hned na začátku třetí třetiny jsme dostali zbytečný gól na 3:5. Přestože jsme potom tu třetinu sehráli velmi dobře, vsítit gól jsme už nedokázali, i když jsme měli hlavně v závěru dostatek gólových příležitostí. Šestý gól jsme dostali do prázdné branky při power-play," řekl o zbytku zápasu Rosecký.

S opět mnohem zkušenějším družstev naši dorostenci odehráli velmi dobrý zápas, za který se nemusí stydět. "Po nemoci skvěle zachytal Tomáš Černohlávek. V tabulce jsme zůstali třetí, když druhý Havlíčkův Brod je před námi jen o skóre. Z 20 zápasů máme 40 bodů, což je na nováčka soutěže neuvěřitelná bilance," ukonřil trenér Rosecký

Zpět

Kontakt

Florbalový klub Světlá nad Sázavou
Panuškova 1094, Světlá nad Sázavou, 58291

tel. Renata Kohoutová : +420 721 618 596
tel. Tomáš Rosecký : +420 605 723 607
Další maily: jirimoravec@post.cz, kohoutovar@seznam.cz, zahradnickova.barbora@seznam.cz, tomas.rosecky@seznam.cz