Zhodnocení prvního turnaje mužů

26.09.2016 22:41

Mužstvo mužů, které letos, tak jako v loňských sezonách, nastupuje k utkáním v Lize Vysočiny mužů, zahájilo sezonu 2016/2017 v dosti odlišné sestavě, kdy se k týmu připojilo mnoho juniorů, ale také se vrátili „staronoví“ hráči z Havlíčkova Brodu. 

Sezona byla zahájena velice úspěšně. Vždyť se mužstvu, v sobotu 23. 09. 2016 v Ledči nad Sázavou, podařilo získat 4 body z celkových 6 možných a takový vstup do sezony Muži nepamatují. K porovnání, v minulé sezoně se nám nepodařilo získat ani bod. Musím však podotknout, že sestava byla opravdu velice odlišná a celkový počet hráčů byl někdy až alarmující.

Radost ze získaných bodů ještě umocňuje fakt, že jsme je dokázali vybojovat na „domácí“ půdě. Během sobotního dne byla odehrána celkem 4 utkání. My jsme nastoupili, jakožto pořádající mužstvo, k prvnímu a také k poslednímu zápasu dne. V prvním zápase, kde nás čekal soupeř z Bystřice nad Pernštejnem, jsme z počátku cítili nervozitu a také nerozehranost, nicméně se nám těchto nedostatků podařilo celkem rychle, až na výjimky, vyvarovat a od poloviny první třetiny jsme měli zápas, dá se říci, ve své režii. Dařila se nám kombinační hra, i když to občas zaskřípalo a soupeři jsme dovolili nebezpečně zahrozit, útočná i obranná hra fungovala a častá střelba znepříjemňovala „život“ brankáři v soupeřově bráně. Výsledek utkání a skóre v náš prospěch 9:4, jasně dokazují, že to byl náš zápas a zaslouženě jsme si připsali do tabulky první 3 body letošní sezony.

Do druhého zápasu, kde nás čekal velice nepříjemný soupeř Salamandra Apoly, jsme nastoupily s vědomím, že každý soupeř se dá porazit a že jim nedáme nic zadarmo. Dále jsme hráli svojí hru, kterou jsme si přenesli z předešlého zápasu, a bojovnost nás držela ve hře o body. První třetinu jsme sice, po trochu nešťastné brance, prohráli 0:1, ale ve zbylých dvou třetinách jsme svůj výkon ještě o něco zlepšili a konečné skóre zápasu se zastavilo na smírném výsledku 3:3. Na konci zápasu jsme dokonce sahali po vítězství, ale neměli jsme potřebné štěstí.

V tomto zápase bych rád vyzdvihnul odehrané, 5-ti minutové oslabení, kde jsme nejenže neobdrželi ani jednu branku, ale chvílemi jsme byli i nebezpeční a dokázali jsme ohrozit brankáře soupeře. Podle mého vlastního názoru byl právě tento moment velmi důležitým aspektem toho, že jsme dokázali dvakrát obrátit stav zápasu v náš prospěch a i když z toho nakonec vítězství nebylo, je to jen důkazem toho, že naše hra byla kompaktní, bojovná a s výkonem mohou být spokojeni všichni hráči.

Všem svým spoluhráčům, ale i dalším členům našeho mužstva bych chtěl poděkovat za bodově, velice úspěšné sobotní odpoledne a věřím, že v dalších zápasech, které odehrajeme již tuto sobotu, 1. října 2016 v Bystřici nad Pernštejnem, budeme předvádět stejné, ne-li zlepšené výkony a budeme
schopni vybojovat a přivést další body do tabulky. Za celé mužstvo mužů Michal Dřínovský.

Zpět

Kontakt

Florbalový klub Světlá nad Sázavou
Panuškova 1094, Světlá nad Sázavou, 58291

tel. Renata Kohoutová : +420 721 618 596
tel. Tomáš Rosecký : +420 605 723 607
Další maily: jirimoravec@post.cz, kohoutovar@seznam.cz, zahradnickova.barbora@seznam.cz, tomas.rosecky@seznam.cz