ŽENY: Tři zápasy vzaly týmu hodně sil

24.11.2016 13:51

V sobotu 19.11.2016 jsme „doma“ odehrály 3 zápasy. Věděly jsme, že to bude velice náročné, neboť běžně nastupujeme jen proti 2 soupeřům.

V prvním zápase nás čekal velmi silný soupeř FBC Žďár nad Sázavou. Výhrou bychom si upevnily první místo, čehož jsme si byly až moc dobře vědomé. Soupeřky dokázaly již v 1. minutě zápasu překonat gólmanku a vést tak 0:1. První třetina byla z naší strany ospalá a špatná a Žďáračky byly jasně lepší. Druhá třetina byla již vyrovnanější, avšak z naší strany přišel faul na jejich hráčku a rozhodčí odpískal trestný nájezd, který Limonová neproměnila. Následovala přesilovka Žďárských, kterou využily již po 16 vteřinách a zvýšily náskok na 0:2. Třetí třetina byla z naší strany nejaktivnější, soupeřky jsme přehrály i přestřílely. Gól se nám podařil vsítit do soupeřovi branky v čase 5:21 po přesné střele Ivany Kohoutové ze standardní situace. Bohužel se nám nepodařilo brankářku prostřelit znovu a otočit tak scóre. První zápas jsme tak prohrály 1:2.

Druhý zápas proti Českým Budějovicím nám o trochu zvedl náladu. Nebyl to sice standardní výkon, na který bychom byly pyšné, ale dokázaly jsme porazit „Šťírky“ 5:2.

Síly po předchozích zápasech ubývaly a nás čekal poslední zápas dne. O body jsme se porvaly s týmem Fbc Sokol Písek. Ani tento zápas se nevyvinul podle našich představ. Nebyly jsme přesné na holi, ani ve střelbě. První gól padl až v 6. minutě druhé třetiny, kdy jsme otevřely scóre zásluhou Martiny Práškové. V zápase jsme se dopustily mnoho chyb, za který jsme byly tvrdě potrestané, proto jsme pocítily chuť další porážky. Fbc Sokol Písek zvítězil 2:1.

Další důležitý zápas, již poslední roku 2016, odehrajeme ve Žďáře nad Sázavou 27. 11. 2016 s FK Slovan Jindřichův Hradec a Fbc Rebels České Budějovice.

„Tyto 3 zápasy byly opravdu fyzicky náročné, ale nemyslím si, že by holky postrádaly fyzičku tak moc, jak předpokládaly. Tým měl tři pětky na střídání a od začátku sezóny kondici pilujeme. Žďár byl silným soupeřem, ale zápas byl nakonec docela vyrovnaný. Za výsledek 2:1 se stydět rozhodně nemusí. Tři body z druhého zápasu si holky zasloužily. Bohužel naší největší slabinou byla přesnost nahrávek a střel. Možná taky vědomí toho, že holky byly do teď neporaženy. Každopádně do nových zápasů se z chyb ponaučíme a na tréninku se zaměříme právě na nahrávky a střelbu,“ shrnula zápasy současná trenérka týmu Nikola Provazníková

Za tým žen Renata Kohoutová

Zpět

Kontakt

Florbalový klub Světlá nad Sázavou
Panuškova 1094, Světlá nad Sázavou, 58291

tel. Renata Kohoutová : +420 721 618 596
tel. Tomáš Rosecký : +420 605 723 607
Další maily: jirimoravec@post.cz, kohoutovar@seznam.cz, zahradnickova.barbora@seznam.cz, tomas.rosecky@seznam.cz