Ženy s Jihlavou bojovaly - bohužel bez bodu

20.11.2018 15:54

18. listopadu naše ženy vyrazily na derby - a to proti SK Jihlava. Zápas se očekával těžký, přeci jen, naše ženy na přípravném turnaji Vysočina Florbal Cup jihlavačky porazily. 

SK Jihlava - Sklo Bohemia Světlá n/S 8:5 (2:2, 3:3, 3:0)

branky Jihlava: 12. Nicol Cempírková, 13. Kateřina Bednářová, 31. Aneta Rozehnalová, 39. Michaela Boháčková, 40. Anna Korešová, 42. Anna Korešová, 43. Kateřina Bednářová, 46. Eliška Nedvědová

branky Světlá: 5. Andrea Doležalová, 15. Kateřina Poláková, 22. Andrea Doležalová, 24. Aneta Tichá, 32. Andrea Doležalová

zásahy brankářů: Martina Miksová 20, Anna Kratochvílová 8 - Adéla Sadílková 39

Naše ženy atnsoupily v základní sestavě s brankářkou Adélou Sadílkovou, před ní stála pětice: Petra Němcová, Aneta Tichá, Nikola Provazníková, Klára Petrovičová, Michaela Opicová. Jihlavská děvčata nastoupila v sestavě s nám velmi dobře známou Denisou Bártovou.

Hned na začátku se povedlo Jihlavu zaskočit. V páté minutě se jihlavě sice podařilo zablokovat první střelu, ovšem dorážející Andrea Doležalová se nemýlila. minutu poté to mohlo být dokonce 2:0. Naše ženy se dostaly do přečíslění 3 na 1, situaci ale překombinovaly. První větší akce domácích přišla až v desáté minutě, kdy Cempírková utekla sama po mantinelu a střelu Adéla Sadílková vyráží helmou. Ve 12 minutě se ale již Jihlava prosadila. Cempírková i po druhé zvládla utéct všem soupeřkám po mantinelu a backhendová střela se odráží od obou tyček za brankovou čáru. Jen několik sekund poté se prosadila za Jihlavu Kateřina Bednářová. Světelská Kateřina Poláková ale dokázala odpovědět v 15. minutě a stav byl 2:2. Po celou dobu první třetiny, i celého zápasu dělala světelským hráčkám velké problémy Cempírková. 

Do druhé třetiny vstoupilky naše ženy mnohem aktivněji. A to se hned projjevilo - Andy Doležalová po asistenci Kačky Polákové vstřelila svůj druhý gól. Při další šanci Světlé si domácí zvládli pohlídat první střelu, dorážka Anet tiché jim ale proklouzla - bstav byl 4:2 pro Světlou. Ve 31. minutě Jihlava sice snížila, ale Andy Doležalová svým třetím gólem zvýšila na 5:3. Jihlava se do konce druhé třetiny vzchopila, začala útočit a dokázala vyrovnat na 5:5.

Vstup do třetí třetiny byl špatný od Světlé. 5 minut a stav zápasu byl 8:5 pro jihlavské. Rozjetou Jihlavu se nepodařilo zastavit ani tvrdými zákroky, ani time outem. Na konci zápasu sice Světlá zabrala, snižení se ale nekonalo. 

Komentář trenéra hostů: Nesoustředěný začátek třetí třetiny nás stál dobrý výsledek. Vlastní chyby nás potrestaly. Děkujeme soupeřům za hru a přejeme hodně štěstí v dalších zápasech.

Komentář trenéra domácích: Opět jsme podcenily začátek utkání. Soupeř trestal naše chyby. Poslední třetinu jsme hrály naši hru a tím se nám podařilo vyhrát. Děkujeme holkám za bojovnost!

 

Zpět

Kontakt

Florbalový klub Světlá nad Sázavou
Panuškova 1094, Světlá nad Sázavou, 58291

tel. Renata Kohoutová : +420 721 618 596
tel. Tomáš Rosecký : +420 605 723 607
Další maily: jirimoravec@post.cz, kohoutovar@seznam.cz, zahradnickova.barbora@seznam.cz, tomas.rosecky@seznam.cz