Ženy a zhodnocení sezóny

15.05.2017 12:10

I ženy odehrály svůj 2. domácí zápas v Ledči nad Sázavou. První zápas proti Spartak Pelhřimov zvítězily 4:2, kdežto druhý proti TJ Centropen z Dačic se jim nevydařil.  Přítomné diváky nemělo co nadchnout. Holky nehrály úplně špatně, ale nemělo to šťávu. A tak překvapivě podlehly Dačicím 3:1.

Sklo Bohemia Světlá n/S. : Spartak Pelhřimov 4:2

2:05 Barbora Zahradníčkova (Ivana Kohoutová), 25:33 Kristýna Kukeňová (Aneta Kratochvílová), 35:43 Ivana Kohoutová, 36:49 Nikola Slavíková (Kristýna Kukeňová), 37:23 Lucie Sůvová (Michaela Kovandová), 42:46 Lucie Sůvová (Michaela Opicová)

Sklo Bohemia Světlá n/S : TJ Centropen 3:1

11:11 Lucie Horáková (Adéla Lélyová), 20:13 Zuzana Chromá, 41:17 Nikola Slavíková (Kateřina Poláková), 42:32 Romana Tůmová (Adéla Lélyová).

Na poslední domácí turnaj sezóny vyjela děvčata 1. dubna do Žďáru nad Sázavou. Tyto zápasy byly velice důležité, neboť potřebovaly přivézt 6 bodů, aby se umístily do 3. místa v celkové tabulce, což se jim podařilo. Zvítězily nad posíleným týmem Fbc Šťíři České Budějovice. Zápas byl napínavý do poslední chvíle. Holky zvítězily těsně 3:2.

23:20 Aneta Tichá, 33:01 Eliška Zimová (Lucie Pončáková), 33:43 Eliška Tibitanclová (Lada Janošťáková), 34:15 Ivana Kohoutová, 36:29 Ivana Kohoutová (Renata Kohoutová)

Poslední zápas sezóny si holky užily. Hrály si svou hru a dokázaly FBC Sokol Písek rozstřílet 5:2, i když to mohlo být i více.

16:52 Renata Kohoutová (Ivana Kohoutová), 17:18 Ivana Kohoutová (Kateřina Poláková), 17:29 Nikola Slavíková (Aneta Tichá), 25:40 Miroslava Košatková, 31:18 Nikola Slavíková (Aneta Tichá), 39:51 Miroslava Košatková (Tereza Houšková).

„Tato sezóna byla pro nás ta nejlepší. V minulých sezónách jsme se vždy pohybovaly v druhé půlce celkové tabulky. Letos jsme ale ukázaly, že se můžeme rovnat týmům, které již hrají několikanásobně déle než my. Na podzim jsme byly v tabulce na prvním místě, to jsme si ale po Vánocích pokazily, když se nám nezadařilo na pár klíčových zápasech. Nyní se držíme na druhé příčce a netrpělivě čekáme na výsledky Jindřichova Hradce z dohrávky, která se bude konat 29.4. Pokud si připíšou pouze 3 body, znamenalo by to pro nás, že na krásném 2. místě udržíme“, řekla před týdny vedoucí týmu Renata Kohoutová.

„Ač jsme začátkem sezóny nastupovaly s velmi posilněným kádrem o několik juniorek a hráček z jiných týmů, musím říct, že tato sezóna patřila k těm těžším. Náš start byl opravdu povedený a myslím, že historicky nejlepší za léta ženského florbalu ve Světlé. Ženy vedly několika zápasovou sérii neporaženy, bohužel v polovině roku přišel zlom, který naše holky připravil o první místo. Několik kvalitních hráček bylo zraněných a špatná komunikace mezi týmem žen a juniorek pak ve výsledku znamenala sotva 9 hráček na soupisce. Letos byl tým složen z tak kvalitních hráček, že to první místo nebylo tak v nedohlednu jako předešlá léta. Každopádně v závěru sezóny těch pár zbylých bojovalo opravdu až do posledních sekund zápasu a konečný výsledek pak je pro nás stejně tím nejlepším, co tým žen potkal. Jestli se pak mám vyjádřit k týmu jako takovému, myslím, že kolektiv funguje skvěle. Každopádně si myslím, že tomuto celku chybí patřičná motivace ke zlepšení a také stálý trenér, který naučí základní věci, které je respektive nás, nikdo nenaučil a teď to v průběhu sezón opravdu chybí. Není tu nikdo, kdo by dále rozvíjel ženský florbal tak, aby byl na všech hráčkách vidět progres z měsíce na měsíc. A to je ta největší slabina, která nás připravuje o mnoho vítězství. I přes nabírání trenérských zkušeností z podstatně větších klubů jako je Fatpipe Florbal Chodov, jsem holky trénovala sotva jedenkrát týdně a to opravdu nestačí. Florbal se od roku stává větší a mocnějším sportem a stále častěji narážíme na týmy, které jsou sice ve 2. lize, ale ta úroveň je prostě jinde z toho důvodu, že mají halu, z toho plyne více tréninku a v závěru pak lepší výsledky. I přes to, že to kolikrát bylo těžké si získat pozornost či respekt, byla to pro mě skvělá zkušenost, na kterou budu určitě ráda vzpomínat. Doufám, že holkám moje tréninky něco daly a vezmou mě zpátky do sestavy“, řekla trenérka Nikola Provazníková.

Kapitánka Barbora Zahradníčková: “Jako kapitán týmu mohu letošní sezónu zhodnotit pozitivně. I přes všechny překážky, kterým jsme musely během sezóny čelit, umístily jsme se do 3. místa. Jak jsem zmínila, cesta byla trnitá, hned první překážkou byl především nízký počet hráček v této sezóně, dále spoustu zranění, kdy některé hráčky už nemohly ani zbytek sezóny dohrát. Naštěstí vše se vyvíjí pozitivně, a hráčky se pomalu, ale jistě zotavují.
I přesto všechno jsme se nakonec semkly a bojovaly až do konce. Nakonec nám patří v tabulce 2. Místo. Tímto bych chtěla poděkovat všem mým spoluhráčkám a naší trenérce Nikče Provazníkové, která bohužel ze zdravotních důvodů nemohla letos nastoupit do pole. Velký dík také patří pár našim juniorkám, které nám během sezóny hodně pomohly, a když mohly, tak s námi jezdily na každý zápas. A samozřejmě musíme jako tým poděkovat všem, kdo nás po celou dobu podporovali.

Doufám, že příští sezóna se nám povede ještě lépe, počet hráček se zvýší a všechny do toho půjdou na plno, a nebude tolik úrazů jako letos. Těším se na letní přípravu a další boj v nové sezóně.

Za tým žen Renata Kohoutová

Zpět

Kontakt

Florbalový klub Světlá nad Sázavou
Panuškova 1094, Světlá nad Sázavou, 58291

tel. Renata Kohoutová : +420 721 618 596
tel. Tomáš Rosecký : +420 605 723 607
Další maily: jirimoravec@post.cz, kohoutovar@seznam.cz, zahradnickova.barbora@seznam.cz, tomas.rosecky@seznam.cz