Žákyním se výrazně povedl až třetí zápas

22.11.2016 17:01

Na čtvrtý turnaj Ligy žákyň vyrazilo v sobotu 19/11 jedenáct dívek do nedalekého Žďáru n/S. Protože hned druhý den v neděli se hrál i turnaj dorostenek, kde nastupuje většina starších žákyň z ročníku 2002, tentokrát dostaly šanci se ukázat mladší žákyně. Jako pomoc od starších jela jen trojka z Golčáku – brankářka Natka Vančurová, do obrany Lenka Tlapáková a do útoku Lenka Zelingerová.

Sklo Bohemia Světlá n/S – SK Jihlava 0:1

V prvním zápase se hra příliš nedařila, neboť naše děvčata se zřejmě zalekla výškové a váhové převahy Jihlavaček. Většina útočných pokusů skončila na robustních obráncích soupeře, a proto jsme za celý zápas téměř nevystřelili na bránu. Když se k tomu přidala i neochota více běhat, musela přirozeně přijít zasloužená porážka.

Sklo Bohemia Světlá n/S – Hippos Žďár n/S 1:3

Gól: Císařová (asistence Bezoušková)

Po rozboru špatného výkonu v prvním zápase nastalo ve druhém utkání rapidní zlepšení ve výkonu a přes prohru 1:3 už se bylo na co dívat. O výhře Hipposu rozhodla prakticky jedna hráčka, která má zkušenosti i s chlapeckým florbalem a dokázala svou herní kvalitu dvěma vstřelenými brankami a jednou asistencí. Náš gól padl po krásné akci, když Natka Bezoušková přesně přihrála od mantinelu Verče Císařové, která hned z první zamířila přesně.

Sklo Bohemia Světlá n/S – Spartak Pelhřimov 4:0

Góly: Zelingerová (Čiháková), Zelingerová (Urbanová), Bezoušková (Sýkorová), Tlapáková (Zelingerová)

V tomto duelu se hrál vyrovnaný první poločas, ve kterém jedinou brankou vsítila přesnou střelou pod břevno Lenka Zelingerová. Druhý poločas už byl jednoznačnější, neboť jsme dokázali brankářku hostů dvakrát překonat. Poslední gól padl do opuštěné brány při power - play Pelhřimova.

„Na tomto turnaji každý zápas přinesl úplně něco jiného. Výkon v prvním zápase mě docela naštval, neboť takto se nedá hrát závodně florbal. Chápu, že je pro holky těžké nastupovat o tři roky starším protihráčkám. Ale nedat na hřišti do zápasu bojovnost a snahu, to fakt nechápu. Také jsme si to po zápase důrazně vyříkali, a najednou byl výkon se Žďárem úplně jiný. Zde jsem je po zápase pochválil, neboť prohra přišla po dobrém výkonu. Pořád platí, že u této kategorie nejsou hlavní výsledky, ale zlepšování výkonnosti. Třetí zápas s Pelhřimovem holky už zvládly dobře a odměnou jim bylo vstřelení čtyř branek,“ zhodnotil turnaj trenér Tomáš Rosecký

Sestava: Vančurová – Tlapáková, Řezníková, Fišerová, Zikmundová – Bezoušková, Císařová, Sýkorová, Čiháková, Zelingerová, Urbanová.

Další turnaj hrajeme hned o dalším víkendu, kdy v neděli 27/11 se v Soběslavi utkáme s Hippos Žďár n/S, Meťák české Budějovice a Florbal Soběslav. Tentokrát by mělo sice být v sestavě více starších dívek, ale zatím netušíme, kdo bude chytat v bráně, neb Natka Vančurová s námi nejede. 

Zpět

Kontakt

Florbalový klub Světlá nad Sázavou
Panuškova 1094, Světlá nad Sázavou, 58291

tel. Renata Kohoutová : +420 721 618 596
tel. Tomáš Rosecký : +420 605 723 607
Další maily: jirimoravec@post.cz, kohoutovar@seznam.cz, zahradnickova.barbora@seznam.cz, tomas.rosecky@seznam.cz