Žákyně zahájily sezónu bez prohry

28.09.2016 11:32

První turnaj se odehrál v Pelhřimově, kde na naše žákyně čekaly soupeřky ze Žďáru n/S, FBŠ Jihlavy a domácího Pelhřimova.

Kádr žákyň čítá přes 20 hráček, na první turnaj odjela sestava již zkušených hráček, neboť tento turnaj pro tyto holky znamenal přípravu před jejich účinkováním v sestavě dorostenek. Většinu turnajů žákyň pak odehrají nové členky oddílu, které s florbalem teprve začínají. V této soutěži by se neměly vést oficiální statistiky, aby se podpořil herní vývoj malých florbalistek, a ne se „honily“ výsledky.

První půle zápasu proti Hippos Žďár n/S se nesl ve znamení nervozity, neboť stav byl vyrovnaný 2:2. Po přestávce se projevila zkušenost světelských holek a v pohodě rozhodly zápas čtyřmi góly. Ve druhém zápase nás čekal velmi kvalitní tým z FBŠ Jihlava, se kterým se odehrál velmi vyrovnaný zápas s konečným skórem 2:2. Po první půli jsme zaslouženě vedli 2:0, před koncem Jihlavačky snížily na 1:2 a v úplném závěru zkusily i odvolat brankářku. Bohužel jim k remíze pomohli i rozhodčí, kteří uznali i přes postavení hráčky v malém brankovišti vyrovnávací gól. Ve třetím zápase opět proti nováčkovi z Pelhřimova rozhodla větší herní vyzrálost a urodilo se vítězství 4:0.

Góly na turnaji: Škarydová 5, Zelingerová 2, Bezoušková 2, Císařová 2, Jiříková 1. Asistence: po  jedné asistenci zaznamenali Boudníková, Škarydová, Zelingerová, Císařová, Bezoušková a Tlapáková. Dále nastoupily Vančurová, Rumanovská, Špatzová a Kudrnová.

„Jsem moc rád, jak holky převážně z ročníku 2002 skvěle zvládly úvodní turnaj sezóny, který měly jako herní přípravu před náročnou sezónou, kdy budou muset nastupovat proti starším holkám v soutěži dorostenek. Se Ždárem i Pelhřimovem to byly nakonec jasné výhry. Šancí ke vstřelení gólu bylo hodně, jen Míša Škarydová přidala ještě čtyři nastřelené tyčky. Po návratu do Světlé následovala odměna v podobě možnosti se svézt na drsných atrakcích. Mrzí mě jen to neregulérní vyrovnání Jihlavy, přeci jen se těžko zbavujete pocitu křivdy. Navíc se nám to bohužel nestalo poprvé a bojím se, že ani ne naposledy. Ale musíme to brát tak, že i tímto se učíte pro budoucnost,“ trochu hořce konstatoval trenér Světlé n/S Tomáš Rosecký.

„Na příští turnaj žákyň počítám s tím, že pojede úplná jiná sestava. Dám příležitost začínajícím holkám z ročníků 2004 a 2005, takže je jasné, že podobných výsledků pak těžko dosáhneme. Ale to vůbec nebude vadit, neboť v této soutěži opravdu nejsou to nejpodstatnější výsledky, ale na konci sezóny by měl být vidět herní posun jednotlivých hráček,“ dodal Tomáš Rosecký.    

 

Zpět

Kontakt

Florbalový klub Světlá nad Sázavou
Panuškova 1094, Světlá nad Sázavou, 58291

tel. Renata Kohoutová : +420 721 618 596
tel. Tomáš Rosecký : +420 605 723 607
Další maily: jirimoravec@post.cz, kohoutovar@seznam.cz, zahradnickova.barbora@seznam.cz, tomas.rosecky@seznam.cz