Žákyně nastřílely 14 branek!!

04.10.2018 11:07

V letošní sezóně se starší žákyně hrají systémem 3+1 na menším hřišti, přičemž na každém turnaji se utkáme s ostatními týmy – Spartak Pelhřimov, FBŠ Jihlava a SK Jihlava. První turnaj nás čekal o světelské pouti v hale SK Jihlava. Cílem tohoto družstva je se neustále zlepšovat, aby pak holky mohly v pohodě zvládat dorostenky. Teoreticky by mohlo na turnaj odjet dvacet holek (ročníky 2004 – 2007), ale prioritně budou v této soutěži nastupovat věkem mladší žákyně (ročník 2007), kterým vždy pomůže několik starších žákyň.

Sestava: Monika Trachtová – Veronika Beránková, Monika Dvořáková, Klára Chmelová, Klára Němečková, Magdalena Doležalová, Nikola Severová, Barbora Beránková a Karolína Urbanová. Trenér: Tomáš Rosecký, asistentky: Radka Zikmundová, Karolína Popelková a Štěpánka Trachtová.

Sklo Bohemia Světlá n/S – Spartak Pelhřimov 1:9 (0:5, 1:4)

Gól: Severová (asistence Doležalová)

Zasloužený debakl se zrodil hlavně kvůli nedostatečnému pohybu a nedůrazu. Za Pelhřimov nastoupily holky, které jinak budou hrát dorostenky, takže náš mladý kolektiv to měl těžké, ale přesto výkon měl k ideálu daleko.

Sklo Bohemia Světlá n/S – FBŠ Jihlava 7:5 (1:2, 6:3)

Góly: Urbanová 2x, Němečková, Severová, Dvořáková, Chmelová a V. Beránková

Asistence: M. Trachtová, Němečková, B. Beránková, Urbanová a V. Beránková

Po rozboru hry v prvním zápase došlo k rapidnímu zlepšení ve hře a hned se zrodil překvapivý výsledek. Po prohrané první třetině nasypaly holky FBŠ Jihlavě šest gólů, čímž se i přesvědčily, že hrát v pohybu a s chutí může přinést pěkný výsledek.

Sklo Bohemia Světlá n/S – SK Jihlava 6:1 (1:1, 5:0)

Góly: B. Beránková 2x, V. Beránková 2x, Severová, Chmelová

Asistence: M. Trachtová, Dvořáková, Urbanová, Chmelová, V. Beránková

Po remízové první třetině se holky opět pětkrát gólově prosadily v druhém poločase, což vedlo k druhé výhře na turnaji.

Ostatní výsledky: FBŠ Jihlava – SK Jihlava 10:5, Spartak Pelhřimov – FBŠ Jihlava 11:1, Spartak Pelhřimov – SK Jihlava 9:3

„Letošní sezóna starších žákyň je poněkud degradována herním systémem 3+1, neboť na Vysočině ostatní celky nemají prý dostatek holek na systém 5+1, což je škoda. První turnaj se nakonec povedl, i když po prohře s Pelhřimovem a kvalitou utkání obou celků z Jihlavy, to vypadalo, že nemáme moc šancí na úspěch. Ale potěšilo mě, jak si holky vzaly k srdci rady po prvním zápase. Potom mě mile překvapily, jak dokázaly porazit FBŠ i SK Jihlavu. Výsledky turnajů budou hodně závislé, v jakých sestavách přijedou jednotlivá družstva. Přeci jen je těžké pro naše menší holky se rovnat holkám o hlavu vyšším. Ale já budu dávat velký prostor mladším žákyním ročníku 2007, přičemž holky z ročníků 2004 a 2005 budou hrát hlavně dorostenky. Přesto věřím, že letošní sezónu žákyň odehrajeme se ctí a holky se budou florbalem bavit,“ řekl trenér Tomáš Rosecký.

Zpět

Kontakt

Florbalový klub Světlá nad Sázavou
Panuškova 1094, Světlá nad Sázavou, 58291

tel. Renata Kohoutová : +420 721 618 596
tel. Tomáš Rosecký : +420 605 723 607
Další maily: jirimoravec@post.cz, kohoutovar@seznam.cz, zahradnickova.barbora@seznam.cz, tomas.rosecky@seznam.cz