TITUL z LIBERCE - Nisaopen 2018

07.06.2018 17:06

Cesta k vítězství florbalového družstva dorostenek ze Světlé n/S nebyla jednoduchá. Po loňském pátém místě si holky chtěly opět zahrát turnaj v Liberci na začátku června. To vše očima Tomáše Roseckého. 

Již od ledna bylo jasné, že ze světelského oddílu chce jet osm holek (Natálie VančurováBaru ŠpatzováLucie KudrnováTereza KautskáLenka TlapákováLenďa ZelingerováLeni Titzová a Michaela Škarydová, proto bylo potřeba domluvit další čtyři dívky. Holky se domluvily s Kája Judová a Lucie Krajícová ze Žďáru n/S a Nela Kotačková a Klára Šulová z Okříšek (hrající v FBŠ Jihlava).. Bohužel kvůli zranění při baráži dorostenek nemohla odjet Lucka Kudrnová, kterou na poslední chvíli nahradila Petra Klusáková z Bystřice n/P. 
Turnaj se hrál od pátku do neděle, kdy osm týmů bylo nasazeno do dvou základních skupin a v neděli bylo na řadě play-off.. Hrací čas byl 2x11 minut. Ubytování se opět povedlo zajistit v hostelu Hotelarény přímo u zimního stadionu.

V pátek jsem si musel vzít dovolenou, holky se musely uvolnit ze školy (to jim tolik nevadilo..  ) a ve 14:00 nás čekal první soupeř: Bivojky Litvínov..

Bohužel Lenka Titzová a Terka Kautská dorazily až na sobotní zápasy, takže jsme úvodní duel začali jen s devíti hráčkami v poli. Horší bylo, že jsme ho začali dost nešťastně, když už jsme po patnácti sekundách inkasovali. Nicméně do poločasu jsme skóre otočili góly Káji Judové a Míši Škarydové v náš prospěch. Jenže v druhém poločase několik individuálních chyb pomohlo Litvínovu k odskočení na 4:2. Péťa Klusáková snížila, ale přes několik šancí jsme vyrovnat nedokázali. Litvínov pečetil výhru gólem pět sekund před koncem, takže na úvod jsme si připsali prohru 3:5.

Sobota znamenala cestování po Liberci, neboť odpoledne nás v ZŠ Dobiašova čekal tým Pitbullky Kolín, který nás pokousal jen dvakrát při vstřelených gólech. My jsme jim to ale vrátili šestkrát, když se dvakrát prosadila Kája Judová, další góly přidaly Petra Klusáková, Klára Šulová, Lenka Zelingerová a Terka Kautská. Po tomto vítězství proběhla i menší oslava narozenin Kárky Šulové.. a poté následoval přesun přes celý Liberec do haly Technické univerzity na souboj s FBC Dobré. Přes malé bloudění, jsme spolu se soupeřem halu našli a pak na hřišti už z žádnému bloudění nedošlo, neboť pohodový zápas holky zvládly s pětigólovou výhrou, pod kterou se podepsaly tyto střelkyně branek: opět dvakrát Kája Judová, jednou Lenka Tlapáková, Lenka Zelingerová a Míša Škarydová. V bráně se Natka Vančurová rozhodla uzavřít svatyni, takže až do konce turnaje už žádný gól nedostala!!!!

Po návratu do hostelu následovala společná večeře, kde se upekl jednoduchý recept pro nedělní vyřazovací boje - vše vyhrajeme!! 

Sestava se jasně ustálila na dvě pětky, odpočívající hráčku výborně zastoupila univerzálka Lucka Krajícová, která podle potřeby hrála obranu i útok.

ČTVRTFINÁLE: Neděle pro nás začala pohodlným přesunem do Arény č.1, kde na nás čekal třetí tým skupiny B - Sparta Praha. Na soupeře jsme si docela věřili, neboť Spartu jsme v letošní sezóně dvakrát porazili v juniorkách a na tomto turnaji to dopadlo stejně!! Výhra 2:0 se nerodila úplně lehce, ale soupeři jsme dovolili minimum šancí. Gólově se prosadila z nájezdu Lenka Zelingerová, kterou nádherně vyzvala výhozem gólmanka Natka Vančurová. Úplně na konci prvního poločasu Nela Kotačková pohodlně dorazila střelu Káji Judové.

SEMIFINÁLE: v neděli odpoledne na nás čekal dosud suverénně si počínající pořádající Liberec. Velmi kvalitní florbal z obou stran dlouho nepřinášel výrazné gólové šance. Postupně ale jsme získávali herní převahu, kterou nádhernou střelou do šibenice gólově zúročila Klára Šulová. Druhou půli se hrálo více na liberecké polovině, ale definitivní pojistka ne a ne přijít. Nakonec musela výhru potvrdit skvělým zákrokem Natka Vančurová.

FINÁLE: Zde jsme čekali za soupeře našeho přemožitele z prvního zápasu, Litvínov, kterému jsme chtěli porážku vrátit. ale ten překvapivě prohrál s Orlickem - Třebovskem (Ústí n/O a Česká Třebová).. No co.. vyhrát chceme stejně.. Od první minuty se hraje jen před soupeřovou bránu, leč střely nekončí v síti. O přestávce holky uklidňuji, že toto tempo nemohou soupeřky vydržet a první vstřelený gól rozhodne.. A nakonec je z toho jízda jak na atrakci Break-Dance o světelské pouti. Šest nádherných branek znamená titul! Neuvěřitelně povedené kombinace obou pětek dostaly do varu i diváky, fandil nám dokonce i maskot Superfinále.. 

Vybrat dvě hráčky do allstar týmu je nadlidský úkol, avšak nakonec vybírám brankářku Natku Vančurovu, která poslední čtyři zápasy udržela čisté konto a Kláru Šulovou, která spolehlivým výkonem v obraně a hlavně jediným gólem rozhodla napínavé semifinále  (a jako bonus oslavila šestnáct let.. )

Není nic sladšího než zakončit náročnou sezónu výhrou v tak kvalitně obsazeném turnaji. Stálo to sice hodně času - odjížděl jsem v pátek 1/6 už v 10:00 a domů jsem se vrátil až v neděli 3/6 v 22:00 večer..  
ALE STÁLO TO ZA TO!!!!!

Věřím, že holky si turnaj užily a že budou na první červnový víkend v roce 2018 vzpomínat jen v dobrém.. tak jako já..  

Velmi děkuji hostujícím hráčkám, bez nichž bychom se těžko mohli v Liberci představit.. je vidět, že to jsou moc šikovné holky, které mají florbalovou budoucnost před sebou!! 

Dále musím poděkovat manželům Šulovým, které v sobotu přivezli vítěznou vlnu i občerstvovací stanici..  

A příští rok???? že by obhajoba??? 

Zpět

Kontakt

Florbalový klub Světlá nad Sázavou
Panuškova 1094, Světlá nad Sázavou, 58291

tel. Renata Kohoutová : +420 721 618 596
tel. Tomáš Rosecký : +420 605 723 607
Další maily: jirimoravec@post.cz, kohoutovar@seznam.cz, zahradnickova.barbora@seznam.cz, tomas.rosecky@seznam.cz