Světelský dres obléklo pět nových žákyň

13.10.2016 21:17

Na druhý turnaj do haly SK Jihlava odjela naprosto jiná sestava než v prvním úspěšném případě. Z té se představila pouze brankářka Natka Vančurová a jako obětavá pomoc pro mladší holky odjely i po sobotním turnaji dorostenek Bára Špatzová a Lenka Vančurová. Z mladších holek měly zkušenosti se závodním hraním jen Verča Císařová, Natka Bezoušková a Klára Sýkorová. Hned pět holek najednou si poprvé vyzkoušelo, jaké je to hrát závodně, navíc s výrazně staršími a zkušenějšími protihráčkami. Jedná se o Radku Zikmundovou, Péťu Čihákovou, Káju Urbanovou, Elišku Řezníkovou a Verču Fialkovou.

Z dosavadních odehraných zápasů je zřejmé, že soutěž 7 družstev starších žákyň Jihočeského kraje a Vysočiny bychom zřejmě suverénně vyhráli, pokud bych stavěl pouze holky z ročníku 2002. Ale to by pro tyto naše šikovné florbalistky nemělo valný smysl, proto budou prioritně hrát proti starším hráčkám za dorostenky. A v soutěži žákyň dostanou velký prostor mladší holky, které věkem spíše spadají do mladších žákyň. Jak už jsem psal v minulém článku, v této soutěži nemá jít primárně o výsledky, ale o zlepšování se.

Všechny tři zápasy měly shodný rys, který souvisel především s rozdílnými fyzickými dispozicemi našich holek a soupeřek. V útoku jsme se příliš neprosazovali, neboť urostlejší protihráčky nám nedovolily si vytvořit příliš šancí. V prvním zápase proti SK Jihlava se třikrát dostala do úniku Verča Císařová, leč vždy ztroskotala na gólmance. S FBŠ Jihlava byla faulována Péťa Čiháková v jasné gólovce a z nařízeného trestného střílení vsítila krásný gól Lenka Tlapáková. Se Soběslaví jsme měli nejméně střel ze všech zápasů. Naštěstí holky odmakaly hru do obrany, kde tým ještě výrazně podpořil výkon brankářky Natky Vančurové. Proto jsme v každém zápase dostali jen po jednom gólu. 

Sklo Bohemia Světlá n/S  - SK Jihlava 0:1, - FBŠ Jihlava 1:1, - Florbal Soběslav 0:1

Sestava: Vančurová – Špatzová, Zikmundová, Tlapáková, Řezníková – Bezoušková, Císařová, Fialková, Sýkorová, Čiháková a Urbanová

„Před dvě prohry a jednu remízu jsme s odehraným turnajem nesmírně spokojený. Pro nové holky to nebyla jednoduchá situace, neboť k prvním zápasům nastoupily hned proti silným soupeřkám. Logicky jsme nebyli tak kvalitní v přechodu do útoku, ale těší mě, jak holky chápaly pokyny v obraně. A hlavně předvedly obrovskou bojovnost. Před turnajem mě napadaly černé myšlenky, abychom nedostali v každém zápase debakl. Ale naštěstí se to nestalo, dokonce jsme obdrželi celkem jen tři góly. Teď jen aby to ty nové holky nakoplo k větší chuti do tréninku. Sestavu budu po celou sezónu míchat tak, aby si zahrálo všech 20 holek spadajících věkem do žákyň,“ řekl trenér Tomáš Rosecký

 

Zpět

Kontakt

Florbalový klub Světlá nad Sázavou
Panuškova 1094, Světlá nad Sázavou, 58291

tel. Renata Kohoutová : +420 721 618 596
tel. Tomáš Rosecký : +420 605 723 607
Další maily: jirimoravec@post.cz, kohoutovar@seznam.cz, zahradnickova.barbora@seznam.cz, tomas.rosecky@seznam.cz