STARŠÍ ŽÁCI: I oni začali sezónu bez porážky!

05.10.2016 20:34

Starší žáci zahájili sezónu též skvěle jako ostatní družstva. Od velmi omlazeného kádru, kdy do dorostu odešlo šest kvalitních hráčů, se na prvním turnaji příliš neočekávalo. Hlavně měl posloužit novým klukům získat zkušenosti do dalších bojů.

Úvodní duel hned přinesl tradičně vyhecované derby s Havlíčkovým Brodem Od začátku se hrál zápas ve vysokém tempu, ve kterém jsme se nakonec radovali ze zasloužené výhry 3:0. Výborně zachytali gólmani David Coufal a Matyáš Kozák, kteří se budou v sezóně pravidelně střídat. V každé třetině padlo po jednom gólu, navíc kapitán Adam Mašín bohužel neproměnil v prostřední části trestné střílení.

Sklo Bohemia Světlá n/S – Havlíčkův Brod 3:0 (1:0, 1:0, 1:0).
Góly: 5.Tvrdík (asistence Kučírek), 18. Mašín (Mendl), 38. Hoke (Brzoň)

Druhý zápas proti Bystřici nad Perštejnem byl opět vyrovnaný, i když malinko více ze hry měla Bystřice. Zejména rychlost jejich kapitána dělala klukům velké problémy v obraně. Skóre se neustále přelévalo. Nejdříve jsme vedli my zásluhou Adama Böhma, ale pak na 1:3 otočila Bystřice. Na konci druhé třetiny jsme výsledek dvěma slepenými góly převrátili na naši stranu, jenže hned na začátku třetí třetiny při přesilovce Bystřice vyrovnala. Konec zápasu byl dost hektický. Dvě a půl minuty před koncem dali hosté náhodný gól na 3:4, aby minutu do konce skončilo nahození Martina Kučírka od půlící čáry nečekaně v bráně hostů. Remíza 4:4 vydržela, přestože v závěrečné minutě měla obě mužstva po dvou vyložených šancích.

Sklo Bohemia Světlá n/S – ASK Bystřice n/P 4:4(1:1, 2:1, 1:2)
Góly: 2. Böhm (Končel), 23. Böhm, 24. Kučírek (Mašín), 38. Kučírek (Mašín) – 12. Čížek, 15. Zeman, 27. Polách (Zeman), 37. Humpelík (Císař)

Hodnocení trenéra: „Vzhledem k premiérám několika hráčů musím kluky pochválit za bojovnost a snahu. Vítězství nad rivalem z Havl. Brodu je vždy cenné, koncovka s Bystřicí mi málem přinesla infarkt a bod beru jako náš úspěch. Celkově je vidět, že tato soutěž bude vyrovnanější než vloni, kdy se dalo očekávat, jak zápasy dopadnou. Už teď je jasné, že oporami družstva budou oba gólmani, David Coufal a Matyáš Kozák, i čtveřice nejzkušenějších hráčů – Adam Mašín, Martin Kučírek, Pavel Boudník a Adam Böhm. Noví kluci se musí ještě zvyknout na tempo v soutěžním utkání, ale napoprvé to nebylo špatné. Takový Pepa Smejkal se výborně ocitl asi v deseti šancích, jenže ta koncovka…" povzdechl si Tomáš Rosecký    

 

Zpět

Kontakt

Florbalový klub Světlá nad Sázavou
Panuškova 1094, Světlá nad Sázavou, 58291

tel. Renata Kohoutová : +420 721 618 596
tel. Tomáš Rosecký : +420 605 723 607
Další maily: jirimoravec@post.cz, kohoutovar@seznam.cz, zahradnickova.barbora@seznam.cz, tomas.rosecky@seznam.cz