Starší žáci dvakrát dobyli žďárskou tvrz

03.11.2016 17:02

Zatímco se politici 28. října v Praze hádali, starší žáci Sklo Bohemia Světlá nad Sázavou oslavili svátek dvěma výhrami nad domácími týmy v hale Na Bouchalkách. Zatímco utkání s Benjamins mělo posloužit k pohodlnému vítězství a především k procvičení kombinací, v druhém  duelu proti áčku Hippos se čekal tuhý boj o čelo tabulky. 

Sklo Bohemia Světlá n/S – Hippos Žďár n/S Benjamins 9:0 (4:0, 4:0, 1:0)

Góly: 1. Kučírek, 1. Pavelka, 3. Hoke (Brzoň), 3. Fišer (Pavelka), 14. Hoke (Brzoň), 18. Tvrdík (Pavelka), 24. Smejkal (Fišer), 24. Smejkal (Pavelka), 37. Hoke (Brzoň)

Béčko Žďáru nemělo podle předpokladů žádnou šanci, o výsledku utkání rozhodl hned úvod, neboť v čase 2:48 zvyšoval Matyas Fišer už na 4:0. Ve druhé třetině jsme přidali další čtyři góly, ale pak se brankostroj zasekl. Ve třetí třetině padla jen jedna branka, i když jsme si vytvořili spoustu šancí. I Benjamins si vytvořili několik nebezpečných příležitostí, které s přehledem vyřešil brankář David Coufal  a připsal si čisté konto.

Sklo Bohemia Světlá n/S – Hippos Žďár n/S 8:5 (4:3, 2:1, 2:1)

Góly: 3. Tvrdík, 6. Kahoun (Böhm), 6. Smejkal, 6. Mašín, 23. Pavelka (Tvrdík), 24. Kučírek, 29. Mašín (Smejkal), 32. Hoke (Brzoň) – 5. Krčál (Přibyl), 7. Rous (Hromádka), 10. Rous, 17. Kudláček (Hromádka), 30. Kudláček (Rous)

Souboj s tradičním rivalem začal gólovou přestřelkou, kdy na úvodní trefu Milana Tvrdíka odpověděl Lukáš Krčál. Vzápětí se nám podařilo během jedné minuty vsítit zásluhou Pepy Kahouna, Pepy Smejkala a Adama Mašína tři branky. Poté si dvakrát vzal slovo žďárský kapitán a dvěma přesnými střelami snížil na 4:3. Ve druhé třetině pak srovnal Kudláček. Utkání se zlomilo ve 23. minutě, kdy gólman Matyáš Kozák fantasticky chytil dvě obrovské šance domácích, neboť z brejku překlopil skóre na naši stranu Martin Pavelka. Do konce zápasu jsme ještě navýšili rozdíl skóre a zaslouženě porazili velmi silný tým Hipposu.

„ První zápas se hrál jasně v naší režii, bohužel kvůli tragickému zakončení jsme vstřelili jen devět branek. Ostatní týmy jsou schopné nasázet Benjamins i přes 20 branek. Ale to hlavní se nám povedlo náramně, když jsme porazili v divácky atraktivním zápase áčko Žďáru. Začátek se nám neskutečně povedl, pak nás velmi pozlobil vynikající kapitán Žďáru Pavel Rous. Ale konec opět patřil nám, přece jen jsme byli v zápase o něco lepší, a proto si myslím, že tentokrát byla naše výhra zasloužená. Avšak při odvetě čekám opět tuhý boj. Motivací navíc byla i pro kluky zřejmě odměna za výhru, pizza v penzionu v Nových Dvorech na zpáteční cestě. Zatím se nám vede báječně, z 6 zápasů jsme pětkrát vyhráli a jen jednou remizovali s kvalitní Bystřicí n/P. Na příštím turnaji 20. 11. v Bystřici n/P se utkáme o první místo s tabulky zatím také s neporaženým týmem z Nového Města na Moravě a zahájíme odvetné zápasy duelem s Havlíčkovým Brodem,“ poznamenal trenér Tomáš Rosecký.  

Sestava: Coufal, Kozák - Mašín, Kozák, Baloun, Fišer - Kahoun, Böhm, Končel, Tvrdík, Smejkal, Pavelka, Brzoň, Hoke, Mendl

Zpět

Kontakt

Florbalový klub Světlá nad Sázavou
Panuškova 1094, Světlá nad Sázavou, 58291

tel. Renata Kohoutová : +420 721 618 596
tel. Tomáš Rosecký : +420 605 723 607
Další maily: jirimoravec@post.cz, kohoutovar@seznam.cz, zahradnickova.barbora@seznam.cz, tomas.rosecky@seznam.cz