Shrnutí sezóny mužů

02.06.2018 11:00

V pravidelných intervalech jsme Vás informovali o tom, jak se v celé sezóně 2017/2018 vede našim týmům. A nyní Vám vše krásně shrneme. Začneme kategorií mužů - celkově šestým týmem ve své soutěži. Muži šli do sezóny v pozměněné sestavě, kdy se k týmu připojilo několik mladých hráčů. 

Mužům začala sezóna turnajem v Dolní Cerekvi. Na něm to nevypadalo, že by to měla být pro muže úspěšná sezóna, jak se nakonec ukázalo v průběhu sezóny. Muži zápasy s Přibyslaví i s Shooters Jihlava B prohráli. 

První domácí turnaj odehráli muži 7. října. A přišla také první výhra - 11:3 nad SK JeMoBu. Poté přišel velký boj - se Spartakem Třebíč. Zápas rozhodlo prvních 7 minut, kdy světelští rychle prohrávali 0:3. Kluci bojovali - stále nebylo nic ztraceno, ale bohužel se nepovedlo zápas otočit. 

Třetí turnaj - s místem konání v Přibyslavi. Ani tentokrát to nebyl 100% bodový turnaj. Navíc s nepříjemným soupeřem - "C" týmem Žďáru nad Sázavou. První třetina vypadal velmi dobře - vedení 3:0 vnášelo klid na hokejky našich hráčů. Bohužel jen krátce. Katastrofální druhá třetina a 5 branek v naší síti. To už se klukům nepodařilo otočit a prohráli 7:9. Náladu si zlepšili ve druhém zápase, kde porazili Orli z Nového Města 6:6

Výlet do Třeště, kde se konal čtvrtý turnaj sezóny, byl pouze jednobodový. Remíza s týmem Salamadra Apoly a prohra se Sabots Jihlava nebyla dobrá. 

Zlom v sezóně přišel na druhém domácím turnaji, který se konal 25. listopadu. V prvním zápase s Pacovskými honzíky B si muži připsali výhru 7:1, a především oplatii prohru z předchozího zápasu Přibyslavi, se kterou doma vyhráli 5:2. Další 100% turnaj přišel 10. prosince v Přibyslavi - výhry s Třebíčí a s Telčí a kluci stoupali tabulkou. 

Muže nezastavila ani vánoční přestávka - body totiž sbírali i nadále. 13. ledna a turna v Telči - výhra nad JeMoBu 6:3 a remíza se Shooters B 8:8. Velkou jízdu přerušili 4. února hráči Sabots Jihlava, kteří vyhráli 8:2. Výhra ale přišla hned vzápětí, kdy si světěláci poradili se Salamandrou Apoly 5:2.

Jeden z nejtěžších turnajů přišel na řadu 3. března - týmy Snipers C a Nové Město totiž byly k poražení. Navíc motivace byla velká.  Bohužel se to našim klukům nepovedlo. Další prohra přišla i na turnaji v dubnu - na turnaji ve Žďáře nad Sázavou. Zápas s Telčí prohráli muži o jeden gól. Naopak parádně si zastříleli proti Hippos. Poslední turnaj, v Třebíči, a čtyřbodový zisk. A to za výhru nad Pacovskými Honzíky a remízu se Snipers. 

Sezónu lze označit za úspěšnou. Muži prokázali, že mohou bojovat s nejlepšími týmy. Navíc se povedlo zabudovat do týmu střelce z juniorů - především Davida Kváše a Ondru Holoubka. Doufejme, že i v další sezóně se povede mužů stejně tak dobře, a možná ještě lépe. 

Zpět

Kontakt

Florbalový klub Světlá nad Sázavou
Panuškova 1094, Světlá nad Sázavou, 58291

tel. Renata Kohoutová : +420 721 618 596
tel. Tomáš Rosecký : +420 605 723 607
Další maily: jirimoravec@post.cz, kohoutovar@seznam.cz, zahradnickova.barbora@seznam.cz, tomas.rosecky@seznam.cz