První vystoupení žen v 1. lize

24.09.2018 17:09

Ženy o víkendu v ledečské hale odehrály první dva zápasy v nové soutěži. Na domácí palubovce je čekaly dva těžké zápasy, proti známým soupeřům FTC Vysoké Mýto a IBK Hradec Králové.

Světlá n/S - FTC Vysoké Mýto 3:10

Tým proti kterému odehrály ženy pohárové utkání na začátku září, avšak do Ledče ženy přijely ve značně obměněné sestavě. V poháru zvítězilo Vysoké Mýto proti sedmi hráčkám v poli pro nás povzbudivých 3:1 a tak bylo od zápasu velké očekávání i v domácí hale. Hra však Světelským děvčatům v prvním zápase nevyšla Od šesté minuty a prvního gólů hostů stále jen dotahovaly a nakonec podlehly hráčkám Vysokého Mýta 3:10.

Světlá n/S - IBK Hradec Králové 5:11

Ani pro zápas proti IBK Hradec Králové nemusíte lovit dlouho v paměti. Poslední střetnutí totiž proběhlo na Vysočina Cupu v základní skupině a vyznělo dobře pro naše barvy, když se podařilo ženám zvítězit 1:0. I v ostrém ligovém zápase dokázaly ženy dlouho soupeře trápit, když se jim dařilo dotahovat skóre. Nejdříve se podařilo vyrovnat Anetě Tiché. Hradec sice zase odskočil, ale za půl minuty srovnala Andrea Doležalová. Pak se během jedné minuty povedlo Hradci odskočit na dvoubrankový rozdíl. Odpověď přišla v polovině druhé třetiny, když Kateřina Poláková nejdříve proměnila trestné střílení a po 31ti vteřinách vyrovnala skóre, když zakončila do prázdné branky po nahrávce Doležalové. I pátý gól Světlé vstřelila právě tato dvojice, když rozebrala obranu hostů akcí a jejímž konci byla Andrea Doležalová. Tímto gólem ženy pouze snižovaly stav na 5:6. Ve třetí třetině, ale začaly hráčky Hradce na hřišti dominovat a nastřílely do domácí branky 5 gólů.

Zpět

Kontakt

Florbalový klub Světlá nad Sázavou
Panuškova 1094, Světlá nad Sázavou, 58291

tel. Renata Kohoutová : +420 721 618 596
tel. Tomáš Rosecký : +420 605 723 607
Další maily: jirimoravec@post.cz, kohoutovar@seznam.cz, zahradnickova.barbora@seznam.cz, tomas.rosecky@seznam.cz