První porážky starších žáků

24.11.2016 13:55

Na čtvrtý turnaj do Bystřice nad Pernštejnem vyrazili starší žáci s vědomím, že se tam utkají v souboji o první místo v tabulce s dosud neporaženým Novým Městem a dále s rivalem z Havlíčkova Brodu. Nakonec se vraceli domů velmi smutní, neboť oba zápasy skončili těsnou porážkou.

Sklo Bohemia Světlá n/S – Sokol Erupting Dragons Havlíčkův Brod 3:4 (0:1, 2:1, 1:2)

Góly: 19. Smejkal (Tvrdík), 22. Smejkal, 27. Pavelka (Mašín) – 6. Josef Dvořák (Jakub Dvořák), 17. Lapeš (Venzhöfer), 28. Venzhöfer (Domkář), 28. Dibelka (Veselovský)

Před očekávaným šlágrem soutěže s Novým Městem nás čekalo derby s Havlíčkovým Brodem. Od prvního zápasu na začátku října, který jsme s Broďáky přehledem vyhráli, se hosté výrazně zlepšili ve hře. Od začátku se hrál vyrovnaný zápas, ve kterém se náhodným gólem ujali Broďáci vedení. Navíc ve druhé třetině zvýšili hosté na dvoubrankový rozdíl. Výborně chytajícího brankář Brodu pak konečně prostřelil Pepa Smejkal a dvěma zásahy srovnal skóre. Na začátku třetí třetiny se povedl obrat, když po pěkné akci Adama Mašína skóroval Martin Pavelka. Jenže pak přišly dvě individuální chyby v obraně a během pěti sekund hosté otočili skóre v jejich prospěch. Do konce zápasu jsme se snažili vyrovnat, ale ve hře bylo příliš křečovitosti, a proto přišla první porážka v sezóně. Největší příležitost na vyrovnání přišla v poslední sekundě zápasu, ale Milan Tvrdík bohužel netrefil po kličce gólmanovi odkrytou bránu.

Sklo Bohemia Světlá n/S – FBC Orel Nové Město na Moravě 3:5 (1:2, 2:1, 0:2)

Góly: 12. Mašín, 16. Smejkal (Tvrdík), 25. Hofman – 2. Lukeš (Janů), 8. Humlíček (Srnský), 15. Lukeš, 34. Lukeš, 36. Žák (Lukeš)  

Do zápasu s lídrem tabulky jsme vstoupili velmi špatně, když v osmé minutě jsme prohrávali už 0:2. Navíc Nové Město mělo více ze hry a my jsme si moc šancí ke vstřelení gólu nevypracovali. O snížení se postaral individuální akcí kapitán Adam Mašín. Na začátku druhé třetiny sice zvýšil na 1:3 pro Nové Město jejich nejlepší hráč Lukeš, ale paradoxně po tomto gólu kluci přidali ve výkonu a odměnou jim bylo vyrovnání na 3:3 po gólech Pepy Smejkala a Honzy Hofmana. Ve třetí třetině se hrál rychlý florbal., ale z vítězství se radoval pořádající tým z Nového Města. Z nenápadné akce dokázal v polovině třetí třetiny Lukeš zpoza brány propasírovat míček za záda našeho gólmana. Snahu o vyrovnání zmrazil o dvě minuty pátým gólem Žák, a pak si už Nové Město výsledek zkušeně pohlídalo.

Sestava: Kozák, Coufal – Mašín, Kučírek, Baloun, Boudník – Tvrdík, Smejkal, Pavelka, Brzoň, Hoke, Hofman, Kahoun, Fišer

„Oba prohrané zápasy měly společnou příčinu, neboť tentokrát se nám nedařila kombinace a navíc soupeři byli daleko důraznější. Když se k tomu přidá spousta nedotažených akcí, kdy nám soupeři úspěšně zblokovali spoustu střel a přihrávek před bránu, tak se těžko skóruje. Soutěž bude určitě ještě zajímavá, neboť pět týmu je na podobné úrovni a vyhrát může každý s každým. Klukům se nedá upřít snaha, makali naplno, ale na předchozí skvělé výkony z předešlých turnajů jsme nenavázali,“ řekl trenér Tomáš Rosecký.

Hned za týden máme šanci na nápravu, neboť se v neděli 27/11 v hale SK Jihlava utkáme s pořádajícím týmem z Jihlavy a také s Juvenis Přibyslav. Bohužel v ten samý den hraje i dorost, takže se ještě uvidí, v jaké sestavě žáci budou hrát. Zřejmě opory Adam Mašín a Martin Kučírek pojedou pomoci dorostencům udržet první místo v tabulce.   

Zpět

Kontakt

Florbalový klub Světlá nad Sázavou
Panuškova 1094, Světlá nad Sázavou, 58291

tel. Renata Kohoutová : +420 721 618 596
tel. Tomáš Rosecký : +420 605 723 607
Další maily: jirimoravec@post.cz, kohoutovar@seznam.cz, zahradnickova.barbora@seznam.cz, tomas.rosecky@seznam.cz