Oslabené juniorky vydřely alespoň bod

19.10.2016 00:05

Na třetí turnaj do Soběslavi k utkáním proti Kutné Hoře a Táboru jsme bohužel odjeli bez čtyř výrazných opor, což se muselo projevit na předváděné hře. Navíc se v poli točilo jen devět hráček, takže především tři obránkyně si pořádně mákly. Naše sestavu tvořily: Sadílková, Titzová – Kratochvílová, Kautská, Bártová – Kořánová, Poláková, Franclová, Tlustá, Sobotková, Kubátová

Sklo Bohemia Světlá n/S – FBC Kutná Hora 2:2 (1:1, 0:1, 1:0)

Góly: 8. Poláková (Franclová), 44.Poláková (Kubátová) – 5. Filipová (Horáková), 16. Zelená (Nováková)

Do zápasu s Kutnou Horou jsme nevstoupili úplně šťastně, neboť jsme se zpočátku spíše bránili a střeleckých příležitostí jsme si vytvořili poskrovnu. Navíc jsme už v páté minutě inkasovali. Naštěstí pak z ojedinělého brejku vyrovnala Káťa Poláková. Na začátku druhé třetiny se opět dostaly do vedení holky z Kutné Hory a vedení 2:1 držely téměř do konce utkání. Šancí měl po celý zápas rozhodně více soupeř, ale nás podržely v bráně obě gólmanky, Áďa Sadílková i Míša Titzová. Dvě velké šance bohužel spálily Monča Sobotková a Týna Tlustá. Na konci utkání po time-outu jsme risknuli napadání, což se vyplatilo a Káťa Poláková stanovila konečné skóre na 2:2. Navíc jsme v poslední sekundě utkání přežily bez úhony obrovskou šanci soupeře.

Sklo Bohemia Světlá n/S –  FBK Tábor 3:8 (1:4, 1:3, 1:1)

Góly: 9. Kratochvílová (Poláková), 23. Franclová (Poláková), 37. Kořánová (Franclová) - 3. Loudínová (Dvořáková), 6. Dvořáková (Váchová), 8. Dvořáková (Loudínová), 12. Loudínová (Kolínová), 17. Smržová, 24. Smržová (Pavlíková), 25. Loudínová (Váchová), 33. Kolínová (Dvořáková)

Tento zápas skončil zaslouženým vítězstvím holek z Tábora, který měl po celou dobu převahu. Navíc jim ke klidu pomohl i úvod utkání, kdy se třemi lacinými brankami dostali do vedení. Pak sice Anča Kratochvílová po skvěle sehrané standardce snížila na 1:3, ale soupeř ihned odpověděl dalšími dvěma brankami v naší síti a dovedl pohodlně zápas k vítězství. Zajímavostí byla i proměna Káti Kubátové, z které se stal „zlý muž“ zápasu, neb usedla hned dvakrát na trestnou lavici.

„Výsledek tohoto turnaje velmi ovlivnila neúčast čtyř klíčových hráček (kapitánka Kolouchová, Doležalová, Slavíková a Kukeňová). Věřím tomu, že v kompletním složení bychom dokázali porazit Kutnou Horu a sehrát vyrovnanější duel s Táborem. Holkám nelze upřít bojovnost, na hřišti nechaly doslova duši. Ale chyběla nám lepší mezihra a pohyb, abychom uspěli lépe. Cením si obětavě odehrané poslední třetiny s Táborem, kterou jsme odehráli se skóre 1:1. Nakonec jsme si ze Soběslavi přivezli docela cenný bod do tabulky, který nám pořád dává šanci umístit se na slušném místě. Máme za sebou utkání proti všem soupeřům s bilancí dvou výher, jedné remízy a třech porážek. A s každým týmem se utkáme ještě třikrát, takže máme pořád šanci zabojovat o postupové tři příčky do play-off,“ okomentoval situaci juniorek po odehrané první čtvrtině soutěže trenér Tomáš Rosecký.

Zpět

Kontakt

Florbalový klub Světlá nad Sázavou
Panuškova 1094, Světlá nad Sázavou, 58291

tel. Renata Kohoutová : +420 721 618 596
tel. Tomáš Rosecký : +420 605 723 607
Další maily: jirimoravec@post.cz, kohoutovar@seznam.cz, zahradnickova.barbora@seznam.cz, tomas.rosecky@seznam.cz