Nešťastná neděle 13. skončila dvěma porážkami juniorek

15.11.2016 21:18

Na pátý turnaj vyrazily juniorky do nedalekého Žďáru n/S, kde se utkaly s Kutnou Horou a Benešovem. Úzký kádr dostal obrovské trhliny, když do neúčasti v sestavě zasáhly taneční, nemoc i zranění. Proto nakonec v neděli 13/11 odjelo jen sedm zdravých hráček do pole, což mělo bohužel obrovský vliv na dvě porážky. Aby mohlo střídat více dívek, tak v prvním zápase obětavě nastoupila do útoku brankářka  Áďa Sadílková a do druhého s rizikem zranění Káťa Kubátová.

Sklo Bohemia Světlá n/S – FBK Kutná Hora 1:2 (0:2, 0:0, 1:0)

Góly: 45. Doležalová (Slavíková) – 8. Němcová (Nováková), 9. M. Dubská (Výborná)

Začátek zápasu se nám vůbec nevyvedl, když Kutná Hora se v pohodě dostala do dvoubrankového vedení. Holky měly za úkol zpočátku šetřit síly a hrozit především brejky. Pár šancí jsme si vypracovali, přesto více ze hry měla Kutná Hora. Po bezbrankové druhé třetině jsme změnili taktiku a začali soupeře více napadat, což přineslo i několik šancí. Bohužel s proměňováním gólovek jsme na štíru, takže nakonec se ujala až střela Nikči Doležalové při power – play..

Sestava: Titzová – Kolouchová, Kratochvílová, Kautská – Slavíková, Poláková, Kukeňová, Sadílková, Doležalová

Sklo Bohemia Světlá n/S – Florbal Benešov 3:4 (1:2, 1:1, 1:1)

Góly: 12. Poláková, 28. Slavíková (Kubátová), 32. Slavíková (Poláková) – 6. Jelínková (Urbanová), 15. A. Hašková (M. Hašková), 20. Fischerová (Rákosníková), 35. Fischerová (M. Hašková)

Tento zápas skončil nakonec hodně smolně. Benešov nás sice přehrával, ale své šance nedokázal proměnit, proto jsme dokázali na začátku třetí třetiny i srovnat na 3:3. Několikrát jsme přežili se štěstím, když v rozmezí jedné minuty trefily soupeřky třikrát tyč. Pak se vedlo podobně i nám, tyčku trefila Kikina Kukeňová a v závěrečném tlaku i Káťa Poláková. Průběh hry byl podobný jako v prvním zápase, v závěru jsme si vytvořili tlak a v power –play jsme opět skórovali, ale podle rozhodčích sekundu po siréně, takže možný vyrovnávací gól Nikči Slavíkové rozhodčí neuznali.

Sestava: Sadílková – Kolouchová, Kratochvílová, Doležalová – Slavíková, Poláková, Kukeňová, Kubátová, Kautská

„Tento turnaj jasně ukázal, že s malým počtem hráček se dá hrát na úrovni opravdu těžko. Ještě v pátek sestava čítala dvě kompletní pětky, s kterými jsem si věřil na úspěšný turnaj. Bohužel předzápasová omluva tří hráček vše zdevastovala. Nastoupivší holky musím jen a jen pochválit za bojovnost, neboť v druhém zápasu musely hrát některé dívky navzdory zdravotním komplikacím. Některé holky hrály i jiné posty, než jsou zvyklé. Zde nejvíc upoutala Áďa Sadílková, která poprvé v kariéře nastoupila s hokejkou v ruce a občas nás všechny mile překvapila útočnou činností. Navíc je obrovská škoda toho, že oba zápasy jsme prohráli jen o gól, i když soupeřky měly mnohem více ze hry i střeleckých šancí. Při troše štěstí jsme si mohli i nějaký bod odvézt. O toto více mě mrzí, jak turnaj skončil,“ uvedl zklamaně trenér Tomáš Rosecký

Polovinu soutěže uzavřou holky v neděli 27/11 na turnaji v Bystřici u Benešova, kde se utkáme s Týnem nad Vltavou (Mladé Naděje) a s Táborem.     

Zpět

Kontakt

Florbalový klub Světlá nad Sázavou
Panuškova 1094, Světlá nad Sázavou, 58291

tel. Renata Kohoutová : +420 721 618 596
tel. Tomáš Rosecký : +420 605 723 607
Další maily: jirimoravec@post.cz, kohoutovar@seznam.cz, zahradnickova.barbora@seznam.cz, tomas.rosecky@seznam.cz