MUŽI: Smolné víkendové výsledky

04.10.2016 10:54

Ke dvěma dalším zápasům, které se konaly 1. října 2016, vycestoval náš tým mužů do Bystřice nad Pernštejnem, kde je čekali dva silní soupeři, jimiž byli Nové Město na Moravě a TJ Spartak Třebíč. Před zápasy muži věděli, že bude potřeba předvést ještě o něco lepší výkony, než před týdnem, pokud chtěli pomýšlet na další body do tabulky. Nové Město totiž letos spadlo z vyšší soutěže a Třebíč se minulou sezonu rvala o celkové prvenství. Naše sestava byla téměř totožná k té z prvního turnaje až na pár změn.

Do prvního zápasu šli muži s tím, že v letošní sezoně je pro ně každý soupeř hratelný a můžou mile překvapit každého, což se také během utkání dělo. Asi každý, kdo tam byl, dá za pravdu, že světelští byli po celý zápas lepším týmem, vypracovali si více příležitostí, měli více střel i více ze hry a kdyby po pár minutách vedli o 3 branky, nikdo by se nemohl divit. I přesto, že v půli utkání vedli o 2 branky, se zbytečnými vyloučeními, které pramenily ze zbytečných chyb. Tým se tak dostal pod tlak soupeře a do konce třetiny bylo vyrovnáno. V třetí části muži byli opět střelecky aktivnější, měli více šancí ale, bohužel branky dával pouze soupeř, celkem 2 a utkání tak otočil. "Na konci zápasu jsme nedokázali využít ani přesilovku a následnou hru bez brankáře 6 na 4 a zápas pro nás skončil smolnou porážkou 3:4," řekl Michal Dřínovský za celý tým.

Ve druhém zápase čekal soupeř z Třebíč. "Opět jsme ale předvedli skvělý, bojovný výkon a můžu s klidem říci, že jsme byli minimálně vyrovnaným soupeřem. Byl to zápas, který měl grády, a šancí bylo dosti na obou stranách," řekl Dřínovský. Ještě 7 minut před koncem muži o branku vedli, nicméně nedokázali ubránit rozehrávku soupeře a ten jí přetavil ve vyrovnávající gól. V posledních minutách hry měli dostatek šancí dostat se opět do vedení, ale nedokázali je využít a nakonec mohli být rádi za remízu 4:4, neboť poslední šanci soupeře se štěstím vyrazil brankář z brankové čáry.

"Když bych měl zhodnotit tyto 2 zápasy, naše výkony byly oproti domácímu turnaji ještě o něco lepší a je velikou škodou, že jsme nedokázali naše výkony přetavit v minimálně 4 body, protože jsme na ně výkonově určitě měli. Opět bych chtěl poděkovat všem svým spoluhráčům za předvedenou hru, protože ten, kdo hrál i loňskou sezonu na Světlou, musí uznat, že se po delší době na náš florbal dá dívat, hrajeme vyrovnané utkání (což uznali jak soupeři, tak rozhodčí) a já doufám, že v našich výkonech budeme i nadále pokračovat a že z dalších zápasů, které naše mužstvo odehraje 15. října 2016 v Třešti, přivezeme další body do tabulky," ukončil Dřínovský.

Zpět

Kontakt

Florbalový klub Světlá nad Sázavou
Panuškova 1094, Světlá nad Sázavou, 58291

tel. Renata Kohoutová : +420 721 618 596
tel. Tomáš Rosecký : +420 605 723 607
Další maily: jirimoravec@post.cz, kohoutovar@seznam.cz, zahradnickova.barbora@seznam.cz, tomas.rosecky@seznam.cz