Juniorky opět bodovaly napůl

06.10.2016 21:50

Druhý turnaj jsme odehráli v Sezimově Ústí, kde na nás čekal tým z Vysočiny, FBC Žďár n/S a ambiciózní družstvo z Týna nad Vltavou, které nastupuje pod záhadným názvem Mladé Naděje. 

Sklo Bohemia Světlá n/S – FBC Žďár n/S 6:2 (0:1, 3:1, 3:0)
Góly: 20. Slavíková, 28. Poláková (Slavíková), 29. Tlustá (Kukeňová), 34. Doležalová (Kautská), 36. Kolouchová (Kratochvílová), 42. Slavíková (Kukeňová) – 12. Rozmarínová (Růžičková), 29. Kropáčková)

První třetina se Žďárem se nám vůbec nepovedla, holky předvedly velmi vlažný výkon a po zásluze jsme prohrávali 0:1. Po důraznější domluvě o přestávce nastalo rapidní zlepšení a zvýšený pohyb ihned přinesl několik šancí. Z jedné z nich srovnala Nikča Slavíková po individuální akci. Ke konci třetiny nejprve Kateřina Poláková a premiérovým gólem kariéry Kristýna Tlustá zajistily dvoubrankové vedení. Bohužel před přestávkou z nevinné akce snížil Žďár na rozdíl jediné branky. Naštěstí v úvodu poslední třetiny se gólově prosadily obránkyně Nikča Doležalová a kapitánka Tereza Kolouchová, což přineslo klid na florbalky. Na konečných 6:2 upravila gólem nejlepší hráčka zápasu, Nikola Slavíková. 

Sklo Bohemia Světlá n/S – SK Mladé Naděje (Týn nad Vltavou) 1:4 (1:1, 0:3, 0:0)
Góly: 8. Slavíková (Kubátová) – 3. Hašlová (Sýkorová), 24. Bočková (Sýkorová), 25. Šímová (Paďourová), 28. Bočková (Příhodová)

Druhý zápas proti Týnu nad Vltavou nepřinesl tolik radosti. Na jejich první gól z třetí minuty dokázala zareagovat střelecky jen Nikola Slavíková. Druhou třetinu odehrály holky od Vltavy v daleko vyšším tempu, a navíc se dokázaly třikrát gólově prosadit až na 1:4. Ve třetí třetině se holky zlepšily, ale výborně hrající soupeř nám nedovolil s vývojem zápasu nic udělat.  

"Druhý turnaj juniorek dopadl stejně jako první, tedy s bilancí jedné výhry a jedné prohry. Oba zápasy skončily naprosto zaslouženě vzhledem k předvedené hře. Se Ždárem jsme se po první prospané třetině herně výrazně zvedli, což se nakonec projevilo i úspěšnou střelbou. S Týnem jsme po celý zápas tahali za kratší konec, ale cením si zlepšeného výkonu v poslední třetině. Zatím si vedeme slušně, příště v Soběslavi snad úspěšně zvládneme duely s Kutnou Horou a Táborem, které zatím vypadají na podobné úrovni jako my. Tento turnaj nejlépe odehrála Nikola Slavíková a oba centři, Kateřina Poláková a Kristýna Kukeňová. Premiéru u juniorek zvládly Kristýna Tlustá a Aneta Nováková, první zápasy v sezóně mají za sebou gólmanka Michaela Titzová a obránce Aneta Kratochvílová, která se nám konečně vrátila z brigády v Anglii," řekl o turnaji Tomáš Rosecký.

Zpět

Kontakt

Florbalový klub Světlá nad Sázavou
Panuškova 1094, Světlá nad Sázavou, 58291

tel. Renata Kohoutová : +420 721 618 596
tel. Tomáš Rosecký : +420 605 723 607
Další maily: jirimoravec@post.cz, kohoutovar@seznam.cz, zahradnickova.barbora@seznam.cz, tomas.rosecky@seznam.cz