Hodnocení prvního turnaje juniorek

19.09.2016 15:52

Pro sezónu 2016/2017 kádr tvoří 8 juniorek, z čehož je jediná kapitánka Tereza Kolouchová z ročníku 1998, ostatní juniorky se narodily v roce 1999. Proto se v sestavě budou objevovat i dorostenky z ročníků 2000 a 2001.

Pro první turnaj jsme nemohli využít Anetu Kratochvílovou, Kristýnu Tlustou, Adélu Cemperovou a Anetu Novákovou, ale jako nečekanou posilu jsme před jejím odchodem do FBŠ Jihlava využili Denisu Bártovou, která se s námi rozloučila dvěma vstřelenými brankami.

Hned čtyři hráčky si odbyly soutěžní premiéru: Kateřina Bártová a Tereza Kautská v obraně a Kateřina Kubátová s Monikou Sobotkovou v útoku. Určitě je pozitivem, že při premiéře obstály a že se dokázaly také bodově prosadit.

První zápas s dívkami ze Soběslavi jsme začali skvěle, Kristýna Kukeňová již v první minutě skórovala. Potom bohužel přišla nedůslednost v obraně a hosté srovnali z dorážky na 1:1. Do konce třetiny bylo na holkách obou týmů vidět, že ještě nejsou úplně rozehrané, neb se nikomu moc nedařila kombinace. Ve druhé třetině zápas zlomila Denisa Bártová dvěma góly z blízkosti, když zvyšovala na 3:1. Ve druhé třetině ještě vsítila gól Monika Sobotková po nádherném pasu od Nikoly Doležalové. Třetí třetina přinesla dostatek šancí pro oba týmy, ale trefovali se jen domácí. Nejprve svou druhou brankou v zápase vstřelila Kukeňová, po ní se ještě prosadili Daniela Kořánová a Leona Franclová.

Do druhého zápasu vstupoval jako favorit tým z Benešova, neboť dokázal předtím rozdrtit florbalistky ze Žďáru n/S 11:3 devítibrankovou smrští v třetí třetině. První třetina skončila smírně, když na úvodní gól Benešova odpověděla Leona Franclová. Bohužel o osudu utkání rozhodla druhá třetina, kdy urostlé, ale zároveň nesmírně rychlé juniorky soupeře nás úplně přehrávaly a vytvářely si dostatek příležitostí. O jejich převaze svědčí i poměr střel – 1:9. Tím si i vybudovaly dvoubrankový náskok. Ve třetí třetině jsme se snažili vyrovnat jejich běhavému stylu a postupem času jsme začali přebírat otěže zápasu. Posledních pět minut se hrálo prakticky jen na polovině soupeřek, jenže některé dobré příležitosti zůstaly nevyužity. Nakonec Nikola Slavíková přesnou ránu do růžku branky jen snížila na konečných 2:3. V tomto zápase byl Benešov o něco lepší, ale při troše štěstí z toho mohla být i remíza.  

Slovo trenéra k oběma zápasům:

Tomáš Rosecký: „ První zápasy v sezóně jsou vždy ošemetné, neboť se pořádně neví, jak bude silný soupeř. Navíc my máme z půlky jiný kádr než vloni, několik holek se závodním florbalem teprve teď začalo. Přestože u některých obdržených branek si nepočínali úplně správně, jsou příslibem do budoucna. Jsem rád, že si s námi ještě před odchodem zahrála Denisa Bártová."

Na úvod soutěže to vůbec nebylo špatné. Se Soběslaví jsme si dokázali vytvořit tlak, z čehož pak pramenily vstřelené branky a zaslouženě jsme zvítězili. Benešov bude patřit k favoritům tabulky, takže prohrát s nimi není žádná ostuda. Nám se vůbec nepovedla druhá třetina, kdy jsme se pořádně nedostali za půlku hřiště. Naopak musím pochválit konec zápasu, kdy holky ukázaly velkou bojovnost a moc nechybělo, abychom nevyrovnali. Tento turnaj naznačil, že většina zápasů bude vyrovnaná a že budou rozhodovat maličkosti.

 

Zpět

Kontakt

Florbalový klub Světlá nad Sázavou
Panuškova 1094, Světlá nad Sázavou, 58291

tel. Renata Kohoutová : +420 721 618 596
tel. Tomáš Rosecký : +420 605 723 607
Další maily: jirimoravec@post.cz, kohoutovar@seznam.cz, zahradnickova.barbora@seznam.cz, tomas.rosecky@seznam.cz