Dorostenky zvládly domácí turnaj na jedničku

09.11.2016 10:16

V sobotu 5. 11. se na domácí palubovce v Ledči n/S představilo družstvo dorostenek, kdy se utkalo s týmy z jihu Čech, Sokolem Písek a 1. FBK Tábor. Od začátku holky nenechaly nikoho na pochybách, že všech šest bodů za dvě výhry zůstanou doma. Do hry nastoupily jen čtyři dívky věkem dorostenek – dvě z ročníku 2000 (Franclová, Kořánová) a dvě ročníku 2001 (Kautská a Cemperová), dalších deset dívek z velmi kvalitního ročníku 2002 pořád spadá věkem do kategorie žákyň.

Sestava: Vančurová – Kautská, Kudrnová, Špatzová, L. Titzová – Kořánová, Hanzalová, Franclová, Tlapáková, Zelingerová, Škarydová, Jiříková, Cemperová, Boudníková.

Sklo Bohemia Světlá n/S – Sokol Písek 10:1 (4:0, 0:0, 6:1)

Góly: 2. Tlapáková (Zelingerová), 4. Boudníková, 5. Franclová (Hanzalová), 7. Jiříková (Titzová), 27. Kudrnová (Škarydová), 31. Škarydová, 32. Jiříková, 33. Kořánová (Franclová), 36. Boudníková (Jiříková), 36. Franclová (Kořánová) – 27. Maříková (Šourková)

Gólově načal zápas benjamínek týmu, Lenka Tlapáková, po ní se ještě do sedmé minuty trefily další ti spoluhráčky. Potom se projevila naše slabina, kdy jsme nedokázali přes výraznou územní převahu přidat další branky i z těch nejvyloženějších šancí. Na začátku třetí třetiny nás za to Maříková potrestala snížením na 4:1. Ale jako kdyby se tím protrhla střelecká smůla Světelaček, neboť po výstavní trefě Lucky Kudrnové do levého růžku písecké svatyně se povedlo jejím spoluhráčkám během třetiny navýšit skóre až na 10:1.

Sklo Bohemia Světlá n/S – 1. FBK Tábor 5:0 (2:0, 1:0, 2:0)

Góly: 9. Franclová (Kořánová), 12. Franclová (Hanzalová), 16. Zelingerová (Škarydová), 28. Franclová, 35. Franclová

Od zápasu s obměněným týmem z Tábora jsme nevěděli co čekat. Naštěstí hned od začátku se projevila početní výhoda holek na střídačce, kdy my jsme točili tři vyrovnané útoky, zatímco hosté dorazili jen s osmi hráčkami do pole. Proto jsme si vytvářeli neustálým tlakem na obránce územní převahu, kterou zužitkovala především čtyřmi přesnými zásahy Leona Franclová. Táboru se dokonce v druhé třetině zranila gólmanka, ale její náhradnice z pole předváděla fantastický výkon. Neumíme si představit, kdo by takto musel nahradit naší skvělou gólmanku Natku Vančurovou.  

"Jsem rád, že se holky poučily z minulého turnaje z Českých Budějovic, kde jsme jednou zbytečně prohráli. Přístup k zápasům a především pohyb se výrazně zlepšil. Proti Písku jsme přesvědčivě potvrdili roli favorita, výkon proti Táboru musím hodnotit velmi pozitivně. S tímto tradičním soupeřem obvykle svádíme tuhé boje, ale tentokrát jsme zvítězili naprosto zaslouženě. Na tomto turnaji střelecky zazářila kapitánka Leona Franclová, která vsítila šest branek a přidala i jednu asistenci. Výborně si vedla v bráně Natka Vančurová, neboť obdržela ve dvou zápasech jen jeden gól. Celkově musím holky pochválit za výborně odehraný turnaj a věřím, že se divákům předvedená hra líbila,“ spokojeně uzavřel hodnocení trenér Tomáš Rosecký.

Další turnaj bude velmi zajímavý, neboť se 20. listopadu v Dolní Cerekvi utkáme o první místo s FBŠ Jihlavou a také v odvetném utkání s Jindřichovým Hradcem.

Zpět

Kontakt

Florbalový klub Světlá nad Sázavou
Panuškova 1094, Světlá nad Sázavou, 58291

tel. Renata Kohoutová : +420 721 618 596
tel. Tomáš Rosecký : +420 605 723 607
Další maily: jirimoravec@post.cz, kohoutovar@seznam.cz, zahradnickova.barbora@seznam.cz, tomas.rosecky@seznam.cz