Dorostenci ze Žďáru přivezli 6 bodů

21.10.2016 17:49

Světelští dorostenci odjeli do Žďáru bez starších žáků, kteří ve stejný termín hráli turnaj na domácí palubovce v Ledči nad Sázavou. S desítkou hráčů do pole a jedním brankářem se utkali proti oběma týmům Hipposu Žďár nad Sázavou. 

Turnaj začínal zápas proti Hipposu Benjamins, do kterého šli jako favorité právě Světelští dorostenci. Již ve druhé minutě vstřelil první branku Jára Krátký. Světlá se dostávala do šancí, ale nepodařilo se vstřelit gól. Naopak žďárskému týmu se podařilo prosadit. Necelou minutu před koncem třetiny se prosadil gólem "do šatny" Ondra Holoubek. Stejně jako na začátku první třetiny padl gól i ve druhé části. Tentokrát se minutu po začátku trefili žďárští, jejich strany to bylo gólově v utkání všechno. Světelští začali soupeře tlačit a ve druhé části nastříleli soupeři celkem 8 gólů. Ve třetí třetině přidal ještě navrch jednu branku Roman Čížek. Světlá zvítězila nad Hipposem B 11:2. 

Druhý zápas byl jasně složitější. Světlá zaútočila hned od začátku třemi rychlými góly v první třetině. Žďáru se podařilo odpovědět dvěma rychlými góly v jedné minutě, když se podařilo Hipposu během 20ti sekund využít přesilovku při nabídnutém vyloučení Romana Čížka. Ve druhé třetině se podařilo světelským odskočit, nejdříve se trefil Roman Čížek. Poté mohl zvýšit Jára Krátký, ale trestné střílení se mu proměnit nepodařilo. Pokračující přesilovku však využil kapitán David Kváš. Žďáru se podařilo opět snížit na dvě branky. Dva góly přidal Ondra Holoubek, jeden s asistencí gólmana Tomáše Hlavy. Na začátku třetí třetiny světelští zaspali. Ubrali na pohybu a chyběli i přesné přihrávky. Žďáru se podařilo dotáhnout na rozdíl jednoho gólu, ale Světlá vždy odpověděla. Rozhodující náskok vybudoval David Kváš. Nakonec ještě přidali góly Ondra Kalenský s Holoubkem a Světlá vydřela vítězství i proti druhému žďárskému týmu.

SHRNUTÍ: V prvním zápase se kluci v úvodu trápili v gólových šancí, ale nakonec se podařilo Hippos B přehrát. Ve druhém zápase jsme hráli proti rychlejšímu a hravějšímu soupeři. V částech zápasu byl Hippos lepší a přehrával nás. Góly do naší branky zapříčinili především individuální chyby, kluci často byli na místech buď pozdě nebo vůbec. Přesto předvedl Tomáš Hlava v brance výborný výkon a tým podržel. Nakonec byla výhra proti prvnímu týmu Hipposu vydřená, ale zasloužená.


 

Zpět

Kontakt

Florbalový klub Světlá nad Sázavou
Panuškova 1094, Světlá nad Sázavou, 58291

tel. Renata Kohoutová : +420 721 618 596
tel. Tomáš Rosecký : +420 605 723 607
Další maily: jirimoravec@post.cz, kohoutovar@seznam.cz, zahradnickova.barbora@seznam.cz, tomas.rosecky@seznam.cz