Dorostenci zahájili sezónu úspěšně

28.09.2016 14:00

První zápas mezi florbalovými dorostenci Světlé n/S a Draky z Havlíčkova Brodu přinesl hned dva góly na obou stranách. Nejdříve se prosadil Ondřej Holoubek, vzápětí srovnal Daniel Hodboď. Jako vítězná trefa se ukázala být úspěšná dorážka Petra Filippi v přesilovce. Světeláci po celý zápas lépe kombinovali, Broďáci hrozili jen brejkovými situacemi, s kterými si skvěle poradil brankář Tomáš Hlava. Druhá třetina jasně patřila Světelákům, navíc čtyřmi góly navýšili skóre již na 6:1. V třetí třetině přidal již jedinou brankou Adam Böhm a stanovil konečné skóre na 7:1. 

Sklo Bohemia Světlá n/S – SED Havlíčkův Brod 7:1 (2:1, 4:0, 1:0), Góly: 1. Holoubek, 8. Filippi (Čapek), 16. Krátký (Šimůnek), 18. Šimůnek (Krátký), 22. Liška (Čapek), 29. Mašín (Holoubek), 33. Böhm (Kváš) – 3. Hodboď (Vorlíček). 

„Lepší začátek do sezóny jsme si nemohli přát. Takto výrazně přejet rivaly z Havlíčkova Brodu bude pro nás ještě větší motivací do dalších zápasů. Oceňuji především snahu o kombinační hru, na kterou tentokrát nenašli Broďáci odpověď,“ zhodnotil úspěšný vstup do sezóny trenér Světlé n/S Tomáš Rosecký.

Do druhého zápasu vstupovali světelští hráči jako favorité, neboť kluci z Telče utrpěli v prvním utkání debakl od Jihlavy v poměru 0:13 a hlavně svým výkonem vůbec nepřesvědčili. Jenže do druhého utkání vstoupili jako vyměnění, hlavně přidali na pohybu. Navíc se hned v první minutě ujali vedení. Během tří minut ale Světeláci vsítili tři branky a vše směřovalo opět k jasné výhře. Opak byl pravdou. Ve třinácté minutě dvěma brankami soupeř vyrovnal a najednou začalo trápení. Sice se hrálo převážně na půlce soupeře, jenže florbalisté z Telče si dávali dobrý pozor na prostor před gólmanem. Ve druhé třetině se dokonce ujali vedení 3:4 po zbytečné chybě domácí obrany. Naštěstí pak se prosadila úderná dvojice Ondra Holoubek a Jarda Krátký a skóre opět otočili ve prospěch Světlé. 

Sklo Bohemia Světlá n/S – Florbal Telč 8:6 (3:3, 1:1, 4:2) Góly: 2. Šimůnek (Holoubek), 3. Holoubek (Šimůnek), 4. Kváš (Böhm), 28. Holoubek (Krátký), 34. Holoubek (Šimůnek), 37. Krátký (Holoubek), 39. Krátký, 44. Filippi (Čapek) – 1. Tušer (Tripal), 13. Kněžínek (Marek), 13. Maryška (Krolár), 22. Ruyman, 38. Krolár (Tripal), 44.Tušer (Kněžínek). 

„V souboji s nováčkem z Telče jsme po utrápeném výkonu nakonec vybojovali další tři body. Přestože jsme měli více ze hry, nemohli jsme se dostat ke gólovým šancím pro výbornou obranu hostů. Naštěstí jsme si pořád věřili, že zápas zvládneme, což se skutečně stalo. Příště to snad s Telčí zvládneme lépe,“ uvedl trenér Světlé n/S Tomáš Rosecký

Zpět

Kontakt

Florbalový klub Světlá nad Sázavou
Panuškova 1094, Světlá nad Sázavou, 58291

tel. Renata Kohoutová : +420 721 618 596
tel. Tomáš Rosecký : +420 605 723 607
Další maily: jirimoravec@post.cz, kohoutovar@seznam.cz, zahradnickova.barbora@seznam.cz, tomas.rosecky@seznam.cz