Domácí turnaj upevnil dorostenkám čelo tabulky

07.02.2017 14:28

V sobotu 28. 1. čekala na dorostenky pořádná výzva, když měly před domácím publikem v ledečské hale odehrát hned tři utkání s kvalitními soupeři – FBŠ Jihlava, FK Slovan Jindřichův Hradec a SK Jihlava. Ziskem sedmi bodů za dvě výhry a jednu remízu nejen nadchly své fanoušky, ale hlavně si pohlídaly důležitou druhou příčku tabulky s malým odstupem na prvního.

Sestava: Sadílková, Vančurová – Kautská, Kudrnová, Titzová, Špatzová – Tlapáková, Zelingerová, Škarydová, Kapcová, Jiříková, Franclová, Rumanovská, Boudníková, Kořánová

Sklo Bohemia Světlá n/S – FBŠ Jihlava 4:4 (1:2, 1:0, 2:2)

Góly: 4:55 Zelingerová (Franclová), 20:45 Franclová, 28:10 Franclová, 31:17 Tlapáková (Zelingerová) – 10:13 Dolejší (Mazourková), 11:34 Krejzová, 28:29 Boudová (Mazourková), 35:09 Uchytilová (Krejzová)

Souboj o první místo v tabulce jasně demonstroval, že oba týmy jsou kvalitativně daleko před ostatními družstvy. Diváci sledovali nadprůměrnou hru obou týmů, v které nechybělo téměř nic. Hrál se svižný florbal plný bojovnosti, ve kterém si obrany snažily pečlivě hlídat soupeře. První třetinu vyhrála Jihlava o gól. V sedmnácté minutě dostala příležitost srovnat skóre při trestném střílení Lenka Zelingerová, leč její klička skončila na tyčce branky. Přesto ve druhé třetineě zaslouženě vyrovnala Leona franclová. Ve třetí třetině jsme se ujali vedení 4:3 a malinko na Jihlavačky zatlačily. Bohužel hosté vyrovnali čtyři minuty před koncem ze standardní situace. Konec zápasu probíhal vyrovnaně, přesto jsme měli více střel ohrožujících branku. Minutu před koncem byla faulována Míša Škarydová, která se již řítila do samostatného nájezdu. Přesilovku jsme sehráli dobře, když jsme bránící čtyřku Jihlavy sevřeli před jejich bránu. Bohužel kapitánka Leona Franclová pouhých deset sekund před koncem přestřelila v jasné pozici, čímž zápas skončil dělbou bodů.

Je zajímavé, že na webu FBŠ Jihlava píše autor jejich článku, jak my můžeme být rádi za remízu, neboť Jihlava v závěru neproměnila spoustu příležitostí. Ha ha. Člověk jen neví, zda je to jejich nesoudnost, nebo chyba v matrixu. Víc to rozebírat nebudu, neb chci zůstat slušný. Tyto tendenční články na jejich webu žel nejsou ojedinělé. Za remízu by měli být spíš rádi v Jihlavě, neboť tentokrát výhra nad nimi nebyla daleko.

Sklo Bohemia Světlá n/S – FK Slovan Jindřichův Hradec 9:2 (2:0, 3:1, 4:1)

Góly: 7:40 Škarydová (Kudrnová), 11:20 Škarydová (Tlapáková), 14:25 vlastní, 17:14 Kořánová (Rumanovská), 23:22 Kapcová (Titzová), 29:27 Rumanovská (Kořánová), 34:49 Škarydová (Jiříková), 37:47 Škarydová (Kautská), 38:51 Zelingerová (Škarydová) – 21:48 Kupková, 36:13 Kenížová (Pislová)

Dlouhá pauza po prvním zápase holkám vůbec nesvědčila, protože v první třetině nedovedly zapnout na plný výkon. Do vedení 2:0 nás dostala střelecká potence Míši Škarydové. Od druhé třetiny se nasazení zlepšilo a brankami Dáji Kořánové, Kláry Kapcové a vlastní brankou soupeře jsme si vypracovali pohodlný náskok. Nejvíce branek nakonec padlo v poslední třetině, kdy skórovala opět dvakrát Míša Škarydová a po jednom gólu Anča Rumanovská a Lenka Zelingerová. 

Sklo Bohemia Světlá n/S – SK Jihlava 6:2 (1:1, 2:0, 3:1)

Góly: 0:34 Škarydová (Tlapáková), 13:55 Kapcová, 25:09 Franclová (Kudrnová), 27:47 Kapcová (Franclová), 29:34 Jiříková (Titzová), 35:01 Škarydová (Tlapáková) – 8:10 Hejdová (Petrašová), 35: 22 Sedláková

Netradičně třetí zápas v jeden den notně prověřil fyzický fond obou týmů. Opět se ukázala výhoda širšího kádru, kdy jsme hráli na dvě obrany a tři útoky. Úvod začal skvostně, hned po třiceti sekundách se trefila Míša Škarydová po krásné nahrávce Lenky Tlapákové. Pak několik šancí zůstalo nevyužitých, čehož Hejdová využila k vyrovnání na 1:1. Naštěstí ve druhé třetině se prosadila Klára Kapcová a nasměřovala partii k vítězství. Holky z SK Jihlava statečně vzdorovaly, ale nakonec se musely smířit s prohrou 6:2 a zvýšení náskoku před nimi. 

„Za tento turnaj musím holky nesmírně pochválit. Udělaly mi obrovskou radost, jak dokázaly sehrát vyrovnaný duel s nejlepším týmem regionu, FBŠ Jihlava. A samozřejmě i za to, jak přehrály Jindřichův Hradec a hlavně našeho pronásledovatele SK Jihlava. Schopnost konkurovat FBŠ Jihlava je o to cennější, že my hrajeme pouze s vlastními odchovankyněmi, zatímco Jihlava neustále shání posily ze širokého okolí. Holky se florbalem baví, navíc dovedou přidat i kvalitní a zodpovědné výkony, takže pro trenéra je radost takovouto partu koučovat. Po tomto turnaji je už prakticky jasné, že my s Jihlavou si zahrajeme s dvěma družstvy z Hradeckého a Pardubického kraje baráž o postup na Mistrovství ČR, což by byl obrovský úspěch. Přijít o tuto šanci by byla neodpustitelná chyba,“ naznačil ambice týmu trenér Tomáš Rosecký.

Po patnácti kolech máme bilanci dvanácti výher, jedné remízy a dvou porážek. Na první místo ztrácíme jen tři body, naopak na třetího máme náskok patnácti bodů! Na další turnaj 18. 2. o jarních prázdninách odjedeme oslabené o několik dívek, které míří na lyžařský kurz. Přesto věřím, že v Českých Budějovicích navážeme na výkony z domácího turnaje a zvládneme utkání se Štírkami České Budějovice a Meťákem České Budějovice.

Zpět

Kontakt

Florbalový klub Světlá nad Sázavou
Panuškova 1094, Světlá nad Sázavou, 58291

tel. Renata Kohoutová : +420 721 618 596
tel. Tomáš Rosecký : +420 605 723 607
Další maily: jirimoravec@post.cz, kohoutovar@seznam.cz, zahradnickova.barbora@seznam.cz, tomas.rosecky@seznam.cz