1. liga žen pokračuje i s týmem ze Světlé!

04.03.2019 15:08

Pro některé hráčky je 1. liga nesplněným snem. I pro naše děvčata dlouho byla. V letošní sezóně se ale tento sen stal skutečností. A co je ještě lepší – hned v prvním roce se povedlo našim ženám dostat do play-off.

Zpátky ale do září loňského roku. Historicky první zápas našich žen v 1. lize se konal 15. září proti Vysokému Mýtu. První gól padl hned v první třetině v čase 16:37, kdy se trefila Kačka Poláková. Celkově šlo ale o zápas, kde se ukázaly zkušenosti. Naše ženy prohrály 3:10. Komentář Renaty Kohoutové byl takovýto: „Z prvního zápasu máme smíšené pocity, hra se nepodařila dle našich představ. Ale věříme, že nám to přinese spoustu dalších zkušeností do dalších zápasů. Své schopnosti prověříme již zítra v 11:00 v Ledči nad Sázavou s Hradcem Králové, na který Vás tímto zveme. Soupeřům přejeme hodně štěstí.“

Po prohře z Hradce Králové přišel první výjezd – a hlavně první výhra. 6. října ve Rtyni v Podkrkonoší. A už v tomto třetím zápase se ukázalo, že klíčová bude pro světelský tým forma dvojice Andrejka Doležalová + Kačka Poláková. Ve Rtyni tyto dvě daly hned polovinu gólů. Po výhře 10:6 byl komentář k zápasu velmi krásný: „Do zápasu jsme vešly s hlavami vzhůru po předchozích prohrách. Týmový výkon byl podpořen skvělou golmankou. Štěstí nám také přinesly nové dresy, za které děkujeme svým sponzorům. Soupeřům přejeme hodně štěstí do dalších zápasů.“

Po výprasku v Dobrušce (7:15) přišly domácí zápasy a asi nejhorší druhé třetiny v sezóně. Proti Třinci a Vsetínu tak děvčata musela opět hledat ztracené sebevědomí. Na moravském výjezdu především v zápase se Šitbořicemi (2:4) hrála výborně Lucie Kunstmüllerová, několikrát v základní části vyhlášená jako nejlepší hráčka zápasu. Dobrou formu potvrzovala i brankářka Barča Sadílková, která si připsala i asistence.

Další výhra přišla 10. listopadu proti Vysokému Mýtu. Nejlepší hráčkou tehdy byla vyhlášená Míša Opicová. „Bojovné utkání z obou stran dopadlo lépe v náš prospěch. Velké množství individuálních chyb neproměněných šancí na obou stranách udělalo z utkání velké drama. Děkujeme soupeřům a přejeme hodně štěstí do dalších zápasů.“

První derby Vysočiny – proti Jihlavě – datum 18. listopadu a vyrovnaný zápas. První třetina skončila 2:2, druhá 3:3. Bohužel ale začátek třetí třetiny byl špatný a Světlá si tak odvezla výsledek 5:8 – a nepomohl ani další hattrick Andrejky Doležalové. „Nesoustředěný začátek třetí třetiny nás stál dobrý výsledek. Vlastní chyby nás potrestaly. Děkujeme soupeřům za hru a přejeme hodně štěstí v dalších zápasech.“ Takový byl komentář k zápasu.

Po dvou zápasech, kdy naše ženy bojovaly s malým počtem hráček, byl v plánu poslední zápas roku 2018 se Rtyní. A opět byl pro Světlou vítězný. Nejvíce byla vidět dvojice Doležalová/Poláková – obě čtyřbodové, když na hattrick Andrejky asistovala právě Kačka.

Aby toho nebylo málo, tak první zápas roku 2019 byl také proti Rtyni. A nyní zpětně, jde o ten klíčový zápas v tabulce. Ikdyž se po dvou třetinách, kdy byl stav 6:2 pro Světlou, možná dalo čeka, že třetí třeina bude klidná, tak omyl. Rtyně dokázala zabojovat a vyrovnat. V prodloužení také branka nepadla, tak se šlo do nájezdů. V těch naše hráčky byly lepší a připsaly si tak další výhru.

Výlet do Třince a Vsetína ovlivnily hlavně zranění několika hráček. A od té doby naše ženy uhrály jen dílčí úspěchy – například vyrovnané třetiny. Jinak opět velké prohry s Hradcem a Bulldogs (2x 0:8) ukázaly velké rozdíly mezi špičkou a námi. I tak se ale budeme snažit našemu soupeři do play-off, kterým je po výběru soupeřů Hradec Králové, co nejvíce zápasy znepříjemnit.

https://www.facebook.com/events/543264836155422/

Zpět

Kontakt

Florbalový klub Světlá nad Sázavou
Panuškova 1094, Světlá nad Sázavou, 58291

tel. Renata Kohoutová : +420 721 618 596
tel. Tomáš Rosecký : +420 605 723 607
Další maily: jirimoravec@post.cz, kohoutovar@seznam.cz, zahradnickova.barbora@seznam.cz, tomas.rosecky@seznam.cz